Sayfalar

İzleyiciler

19 Şubat 2014 Çarşamba

İstanbul'da Göz gözü görmüyor


İstanbul'da 'sis' esareti! Göz gözü görmüyor

İstanbul'da 'sis' esareti! Göz gözü görmüyor

İstanbul'da sis etkili olmaya devam ediyor. Görüş mesafesinin 50 metrenin altına düştüğü İstanbul Boğazı'nda vapur ve deniz otobüsü seferleri iptal edildi.
İstanbul'da etkili olan sis, deniz ve kara trafiğini de olumsuz etkiledi. Sisli hava, trafikte sürücülerin görüş mesafesini düşürdü. Boğaziçi Köprüsü sis sebebiyle görünmez hale geldi. Deniz trafiğinde görüş mesafesi yer yer 50 metrenin altına düştü. Vapur seferleri 09.10 itibariyle yeniden iptal edildi.

İstanbul'da yoğun sis nedeniyle Şehir Hatları ile İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) seferlerinin yapılamaması, yolcuları Marmaray'a yönlendirdi. İDO'nun ise tüm iç hat deniz otobüsü, Sirkeci-Harem araba vapuru, hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri iptal edildi.
Yoğun sis nedeniyle iptal olan seferler sonrası karşı yakaya geçmek isteyen vatandaşlar Marmaray'a yöneldi. Haliç Metro Köprüsü'nün de ilave edilmesiyle 16 Şubat Pazar gününden itibaren Marmaray'da yaşanan yoğunluk, sis nedeniyle daha da arttı. Haliç Metro Köprüsü'nün bağlanmasıyla günlük yolcu sayısında 20 bin artış oldu. Dün yaklaşık 107 bin yolcuyu taşıyan Marmaray'ı, bugün 120 bin yolcunun kullanması bekleniyor.

Yetkililer, Marmaray'da daha önce 10 dakikada bir yapılan seferlerin, bugün yaşanan yoğunluk nedeniyle gün boyunca 7 dakikada bir yapılacağını bildirdi.

Vatandaşlar da sisli havadan nasibini aldı. Bazı vatandaşlar, sis yerine yağmur yağmasını isterken, balık tutanlarda sisli havalarda balık tutmanın daha keyifli olduğunu belirtti.

- Hava ulaşımında aksamalar
Sabah saatlerinde etkisini artıran yoğun sis, hava ulaşımında da bazı aksamalara yol açtı.
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, sabah saatlerinde görüş mesafesinin 200 metrenin altına düşmesi nedeniyle bazı uçakların iniş ve kalkışlarının kontrollü bir şekilde gerçekleştiği öğrenildi.
Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi planlanan çeşitli havayollarına ait 12 seferin ise çevre havalimanlarına yönlendirildiği belirtildi. Yetkililer, sisin olumsuz etkisinin giderek azaldığını ve uçuşların normale dönmeye başladığını bildirdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'un kuzey kesimlerinde ve Boğaz'ın çevresinde görüş mesafesi zaman zaman 100 metrenin altına kadar düştü. Yetkililer, sisin etkisinin öğleden sonra azalmasının tahmin edildiğini bildirdi.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini