Sayfalar

İzleyiciler

25 Şubat 2014 Salı

Google gözlük, şimdi de tıp alanında kullanılıyor


Google Glass,ameliyat,kayıt,video,çekim,sağlık,doktor Giyilebilir teknoloji alanında devrim yapan Google Glass (Google gözlük) şimdi de tıp alanında kullanılmaya başlandı.

ABD'de Google Glass ilk defa bir ameliyatta kullanıldı. Indiana Hastanesi'nde görev yapan Dr. Paul Szotek and Dr. Jeff Browne 45 yaşındaki bir hastanın karnındaki tümörü almak için gerçekleştirdikleri ameliyatın tüm ayrıntılarını Google'ın akıllı gözlüğüyle kaydetti.

Szotek ve Browne 4 saat süren operasyon sırasında, hastanın MRI ve röntgen taramalarını da gözlük sayesinde ellerini kullanmadan görüntüleyebildi.


Google Glass'ın doktorların gelecekte çalışma biçimini etkileyeceğini savunan Dr. Szotek, "Acil durumlarda, ciddi yaralar kazanın yaşandığı yerde görüntülenebilir ve görüntüler cerrahlarla travma merkezlerine gönderilebilir. Bu sayede yaralanmanın boyutu uzmanlar tarafından anında teşhis edilebilir ve ilk müdahale ekibi ile etkileşime geçilebilir" dedi.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini