Sayfalar

İzleyiciler

3 Ocak 2014 Cuma

Romandan Sinemaya Orhan Kemal


“Doğumunun 100. Yılında Romandan Sinemaya Orhan Kemal”
Saint Benoit Fransız Lisesi'nde Orhan Kemal Sempozyumu
 
 
2014 yılı Türk Edebiyatı'nın usta yazarı Orhan Kemal'in doğumunu 100 yılı olması vesilesiyle çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Saint Benoit Fransız Lisesi,  kuruluşunun 230. yılı kutlamaları kapsamında 4 Ocak 2014 Cumartesi
günü saat 09.30- 15.00 saatleri arasında Türk romanının mihenk taşı kimliklerinden biri olan Orhan Kemal’i anmak ve Orhan Kemal eserlerinin sinemayla ilişkisini mercek altına almak amacıyla “DOĞUMUNUN 100. YILINDA ROMANDAN SİNEMAYA ORHAN KEMAL” konulu bir anma etkinliği gerçekleştirecek.
 
Yazarın sinemaya uyarlanmış romanları üzerinden yürütülecek etkinlik, konuyla ilgili yazar, sinemacı ve akademisyenin katılımıyla  İstanbul’daki öğretmen ve akademisyenlerin katılımına açık olacaktır. Etkinliğe,  Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü, Nebil Özgentürk, Mazlum Vesek, Seray Şahiner, Menderes Samancılar ve Arif Keskiner konuşmacı olarak katılacak.
Etkinliğin amacı ise Orhan Kemal’in sinemaya uyarlanmış eserlerini yazarın 100. doğum yıl dönümünde bir kere daha hep birlikte anımsamak, konuk konuşmacıların Orhan Kemal’in romanlarından yapılan uyarlamalarının ve senaryolarının Türk sinemasındaki yeri ve önemi konusundaki görüşleri ışığında yazarın yaşadığı dönem, edebi anlayışı, 1950 yılından itibaren sinema ile olan ilişkisi ve yaklaşık yarım asırdır hâlâ Türk sinemasına eserleriyle nasıl kaynak oluşturduğunu bir kez daha irdelemek.

Sempozyum adresi: Saint Benoit Fransız Lisesi Kemeraltı Cad.No:11, Karaköy, İstanbul
Saat : 9.30 – 15.00

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini