2013'ün en kötü "çuvallayanları!"
Yeni bir yıl çoğumuz için geleceğe yönelik yeni planlar, umutlar anlamına geliyor. Bunun yanında özellikle şirketler, yeni yılda geleceğin yanında geçirdikleri senenin de hesabını yaparlar. Bazı şirketlerin yöneticileri satış rakamlarına bakarak övünürken, bazıları vasatın altındaki istatistikler nedeniyle söylenir. Çoğunun genellikle ikincisini yapmak zorunda kaldığını söylemeliyiz.
Bazı ürünler ne kadar iyi olurlarsa olsunlar, tarihe bir başarısızlık olarak geçiyorlar. 2013'te bu tür birçok ürün vardı, ancak biz bunlardan öne çıkan 5'ini seçtik.
Instacube: Instagram için dijital foto çerçevesi
geçtiğimiz sene Kickstarter'da verdiği sözleri tutmakta oldukça zorlandı. Şirket, hedefini ikiye katlamasına rağmen Temmuz 2013'te 250.000 dolar ile 350.000 dolar ek fona ihtiyacı olduğunu, ardından ilk üretim için 600.000 dolara gerek duyduğunu açıkladı. Bu durum projenin Kickstarter destekçilerini oldukça kızdırdı ve yorumlar sayfası, öfkeli yorumlarla dolup taştı.
Ubuntu Edge akıllı telefon
Hayatına bir konsept olarak başlayan bir başka "sosyal fon toplama" projesi olan Ubuntu Edge, konsept olmaktan ileriye gidemedi. Cihazın amacı, onu elinizde tuttuğunuzda telefon işlevini görmek, bir monitöre taktığınızda ise PC'ye dönüşmekti.
Android ve Linux'lu dual-boot bir sisteme sahip telefonun akıllı cep piyasasında yankı yapması bekleniyordu. Ancak Canonical, 13 milyon dolarlık fonu toplamasına rağmen üretime başlaması için gerekli 32 milyon dolara ulaşamadı. Anlaşılan o ki firma, hem konsepti yeteri kadar tanıtamamış, hem de gerekli piyasa araştırmalarını yapmamıştı. Toplanan fon miktarına bakılırsa bu konsept için hala umut var.
Facebook cebi HTC First
Firmaların basit bir anketle tüketicilerin böyle bir cep isteyip istemediğine dair piyasayı yoklaması, bu fiyaskoyu belki de engelleyebilirdi.
Microsoft Surface RT
Surface RT, Microsoft'un cebinden 1 milyar doları silip süpürdü. Tabletle PC arasında kalan aygıt, kapak yerine geçen bir klavye, fare desteği ve stand ile geliyordu. Ancak işletim sistemi Windows 8 değil, işlevleri eksiltilmiş, eski Windows uygulamalarını desteklemeyen Windows RT idi. RT'nin fiyatı, klavyesi hariç 499 dolardı.
Kullanıcıların ne istediğini iyi bildiğini düşünen Microsoft, hatalarından çok da ders almamış olacak ki Surface 2 hala Windows RT'yi kullanıyor ve kafa karıştırmaya devam ediyor.
BlackBerry Z10
Güçlü rakipleri karşısında iyi bir stratejik ortaklık yapamayan BlackBerry, kendi başarısının gölgesinde kalmış ve onu tekrarlayamamıştı. Firmanın bir başka hatası, müşterilerinin sesine kulak vermemesiydi.
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini