Sayfalar

İzleyiciler

13 Aralık 2013 Cuma

Dünya Kupası kullanıcılar için cehennem olabilir.

 
2014 yılında Brezilya'da yapılacak Dünya Kupası hacker'lar için de büyük bir fırsat olacak.


siber,saldırı,savaş,tehdit,güvenlik,virüs,antivirüs,trojan,hack,hackerYazılım devi Microsoft 2014 yılında gerçekleştirilecek dev turnuva öncesi kullanıcıları uyardı. Hacker'ların Dünya Kupası'nı beklediğini kaydeden Microsoft yetkilileri, hacker'ların yılbaşından itibaren e-posta ve zararlı yazılım içeren web sayfalarını kullanarak kullanıcıların bilgisayarlarına sızacağını belirtti.
Şirketin resmi blog sayfasında görüşlerini paylaşan Tim Rains, kullanıcıların cebindeki parayı boşaltmak için birçok yöntemi denediğini, bunların arasında oltalama saldırısı olarak da bilinen ve e-postalar aracılığıyla kullanıcıların bilgisayarlarına sızan virüslerin de yer aldığını kaydetti. Online bankacılık
işlemlerinde kullanılan bilgiler başta olmak üzere hacker'ların kişisel bilgileri çalmak için Dünya Kupası başlıklı birçok zararlı içerikle kullanıcılarının karşısına çıkacağını dile getiren Rains kullanıcıların düşük fiyatlı maç biletleri veya kampanyalara kanmaması gerektiğini söyledi.
Özellikle Windows XP kullanıcılarının bu zararlılara çok dikkat etmesi gerekiyor; zira Microsoft'un XP'ye olan desteği Nisan ayında sona eriyor; bu da kullanıcıların bu tür saldırılara karşı tamamen savunmasız kalacağı anlamına geliyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini