Sayfalar

İzleyiciler

9 Aralık 2013 Pazartesi

Bu gözlükle istediğiniz rüyayı görebilirsiniz!..



Her uykuda sadece birkaç saniye görülen rüyalara teknolojiden bir çözüm geldi.

rüya,uyku,Reeme,gözlük,teknoloji,bilim‘Reeme’ adında geliştirilen cihaz, ‘lucid dream’ yani açık rüya olarak ifade edilen bir rüya gözlüğü. Gözlüğün iç kısmında bulunan 6 adet LED lamba ile kulanıcıların kapalı olan gözlerinden sinyal gönderiliyor. Böylece kullanıcılar, görmek istedikleri rüyaya konsantre olarak uykuya dalıyor. Uyku halindeyse kullanıcılar, bilinçli olarak istedikleri rüyayı görebiliyor.
Rüya süresi ise kullanıcılar tarafından
ayalarlanabiliyor. Sleepwithreeme.com sitesine giren kullanıcılar ayarlar bölümünden kendi uyku ve rüya sürelerini gözlüğü ekrana tutarak değiştirebiliyor. Örneğin, 4 saat boyunca uyuyacak bir kullanıcı gözlüğünü ayarlayarak en verimli saatlerde istediği rüyayı görebiliyor. Kitlesel fonlama platformu olan Kickstarter’da alan bir proje olan Reeme henüz şu anda satışta bulunmuyor. Ancak gelecek aylarda Reeme raflardaki yerini 80 dolarlık fiyat etiketiyle alacak.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini