Sayfalar

İzleyiciler

28 Kasım 2013 Perşembe

PayPal, yüz tanıma metoduyla ödeme sistemine geçiyor.


Online banka hesabı şirketi PayPal, yüz tanıma metoduyla ödeme sistemine geçiyor. Pilot proje Berlin’deki bazı yerlerde başladı.


PayPal,internet,mobil,ödeme,banka,eBay,Check-InEbay’in alt şirketi olan PayPal, online ödemelerde yeni bir sistemi devreye koydu. Almanya’nın başkenti Berlin’de pilot proje olarak başlatılan sistem yüz tanıma metoduyla çalışıyor.
Buna göre, iOS veya Andorid akıllı telefonu olan müşteriler, PayPal’da açtıkları hesapta yüzlerini ödeme sistemine tanıtacaklar.
PayPal ile anlaşmalı çalışan restoran ve cafe gibi yerlerde kasaya geldiklerinde ödeyecekleri miktar kendilerine gösterilecek.

Devamında akıllı telefon veya kasadaki yüz tanıma modüllü ödeme aleti müşterinin yüzüne tutulacak ve ödeme böylelikle gerçekleşecek. Son olarak ise kişinin e-mail hesabına ödemeye ilişkin fatura gönderilecek.
“Check-In” adı verilen ödeme sistemiyle ilgili bir açıklama yapan PayPal’an Almanya sorumlusu Arnulf Keese, “Akıllı telefonlar üzerinden yapılan mobil ödemelerde öncü olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Benzer bir faturalandırma sistemini mobil ödeme hizmeti veren SumUp da hayata geçirmeyi planlıyor. Şirket, Berlin’de yakın zamanda pilot uygulamaya başlayacak.



Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini