Sayfalar

İzleyiciler

25 Kasım 2013 Pazartesi

Herkes istediği göz rengine sahip olacak!

 ABD’nin New York kentinin Long İsland bölgesinde bulunan ‘Island Eye Surgicentre’ adlı göz hastanesi, Doktor Kenneth Rosenthal öncülüğünde yaptığı çalışmayla ‘yapay iris implantı’ ile göz rengini değiştirmenin yolunu buldu.


göz,renk,sağlık,bilim,reknoloji,lens,mavi,yeşilBu operasyon sayesinde artık geçici lenslere ihtiyaç duyulmadan, kalıcı bir şekilde mavi gözlere sahip olunabilecek. Yöntemin kozmetik sebepler dışında, iki gözü farklı renk olan heterokromi hastalarına da uygulanabileceği vurgulandı. Renk değişimini sağlayan implantı üreten BrightOcular adlı firma, implantın herhangi bir yan etkisinin bulunmadığını ve uygulanan kişilerde herhengi bir görme bozukluğuna sebep olmadığının altını çiziyor. Lokal anestezi ile yapılabilen operasyon 15 dakika sürüyor. Dr. Rosenthal’in, bu işlemi göz korneasında 2.8 mm’lik bir kesik açarak göze yerleştirdiği silikon implantla yaptığı belirtiliyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini