Sayfalar

İzleyiciler

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Facebook, Twitter dan kazanan vergisini verecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolarlık online reklam pazarının olduğunu ve burada dönen paranın yaklaşık yüzde 70’inin vergisiz bir şekilde yurtdışına çıktığını belirterek, “Yaptığımız çalışmayı neticelendirmek üzereyiz. Bundan sonra Türkiye’den kazanan
vergisini de Türkiye’ye ödeyecek. Çalışma tamamlandığında, buradan 100 milyon lira civarında vergi geliri bekliyoruz” dedi.
Google ve Yandex gibi arama motorları ile Facebook, Twitter, Linkedin gibi sosyal paylaşım sitelerinin online reklam gelirleri gün geçtikçe artıyor. Söz konusu sitelerin sahibi olan şirketler, reklamlar için istedikleri bedelleri çoğunlukla kredi kartı aracılığıyla tahsil ediyor ve para, aracılığıyla tek tıkla yurtdışına çıkıyor.
Bu şirketler, birçok ülke arasında yapılan çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları sayesinde hem bu kazançları elde ettikleri ülkelerde hem de merkezlerinin bulunduğu ülkelerde vergi ödemiyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini