Sayfalar

İzleyiciler

5 Kasım 2011 Cumartesi

Ecevit'i Özlemle Anıyor ve Arıyoruz

HERKESİN, O’NU SEVMESİNİN BİR NEDENİ VARDIR;
O GÜZEL İNSANI ÖZLEMLE ANIYOR VE ARIYORUZ!

*O’nun adı, Ecevit’tir. Ecevit ki, Türkiye’deki Sol’un çağdaş açılımını sağlayan ve Sol’un oyunu, bugün kimselerin hayal bile edemediği yüzde 42’lere kadar çıkarabilen müstesna bir liderdir.

O, Türk siyasetinin çok saygın bir ismidir. O, kendine özgü birçok özelliği olan bir liderdir. Nezaketin simge ismi O’dur. Sade yaşamın simge ismi de yine O’dur. “Dürüst siyaset”, “dürüst lider” denilince akla ilk gelen yine O’dur. Halkı gibi yaşayan ve kendisine “halkçı” denilen tek lider de yine O’dur. Zira, O’nun tek serveti, halkı olmuştur.

O, çok kararlıdır. Kararlarından O’nu hiç kimse döndürememiştir. O, seçimle geldiği görevlerinden kendi iradesiyle defalarca istifa ederek siyasette istifa mekanizmasını çalıştırması açısından da örnek olmuştur. O, çok partili siyasal yaşamımızda kendi ideolojisini kendisi oluşturan bir liderdir.

Ama O, sadece bir siyasetçi değildir; aynı zamanda öngörülerinde hep haklı çıkan bir devlet adamıdır, gazetecidir, yazardır ve büyük bir şairdir. O, aynı zamanda bir düşünce adamıdır.

SOL’U ŞAHLANDIRAN O’DUR

O liderin, O devlet adamının, O gazetecinin, O yazarın, O şairin, O düşünce adamının adı Bülent Ecevit’tir.

-Ecevit ki, Sol’u şahlandıran; her solcunun, göğsünü gere gere “Solcuyum” diyebilmesini sağlayan; değişen Dünya ve Türkiye koşullarına göre Sol’a yeni hedefler getiren ve Dünya Solu’na da örnek olabilen bir liderdir.

-Ecevit ki, Türkiye’deki Sol’un çağdaş açılımını sağlayan ve Sol’un oyunu, bugün kimselerin hayal bile edemediği yüzde 42’lere kadar çıkarabilen müstesna bir liderdir.

-Ecevit ki, siyaseten yok edilmek istendiği süreçlerde bile, Demokratik Sol Hareket’ini yeniden dirilten ve sıfırdan başlayarak onu yeniden iktidara taşıyan bir liderdir.

ARA REJİMLERE TESLİM OLMAMIŞTIR
O, hiç ayrımcılık yapmamış; “ulusal birlik” ilkesiyle bütün insanlarımızı bir ve eşit görmüştür. “Sol”un evrensel değerlerinden esinlenmiştir ama “ulusal sol” ilkesiyle yerli ve özgün solun kuramcılığını yapmıştır.

Yaşamının her evresinde kararlılıkla mücadele etmiştir ama herkesin inancına ve siyasal tercihine de içtenlikle saygı duymuştur.

Siyasal yarışlarını hep demokratik zeminlerde tutmuştur.

O, hiçbir zaman ara rejimlere teslim olmamıştır. Ara rejimlerle mücadele eden tek lider olmuştur. Çünkü O, her zaman “tam demokrasi”yi hedef almıştır. Yine her zaman laik, demokratik Cumhuriyet’in yılmaz savunucusu olmuştur.

“İnançlara saygılı laiklik” ilkesiyle de dindarlığın; solculuğun ve laikliğin önünde bir engel oluşturmadığını kanıtlamıştır.

HERKESİN SEVDİĞİ, SAYDIĞI BİRİ OLMUŞTUR

Ecevit, hemen herkesin sevdiği, saydığı biri olmuştur. HERKESİN, O’NU SEVMESİNİN BİR NEDENİ VARDIR… O’nun; kimi nezaketine, kimi dürüstlüğüne, kimi demokratlığına, kimi doğrultu tutarlılığına, kimi mücadele azmine ve kararlılığına, kimi şairliğine, kimi düşünce insanlığına, kimi devlet adamlığına, kimi de sevda adamlığına hayran kalmıştır.

Ecevit, siyasî rakiplerinden, hatta siyaseten kendisini kıyasıya eleştirenlerden de her zaman sevgi ve saygı görmüştür. Çünkü O, Türk siyasetinde kendisine oy verenin de vermeyenin de sevdiği yegâne lider olmuştur.

Sevenleri ve son genel sekreteri olarak, O güzel insanı sevgiyle, özlemle, saygıyla ANIYOR ve ARIYORUZ!..

Süleyman Yağız
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini