Sayfalar

İzleyiciler

20 Ekim 2011 Perşembe

Çukurca'da patlama: 1 asker şehit

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör saldırısının ardından yürütülen operasyon sırasında meydana gelen patlamada, 1 asker şehit oldu. Muş'un Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesi yakınlarında ise askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 3 asker yaralandı.
Hakkari Valisi Muammer Türker, Çukurca ilçesinde 24 askerin şehit olduğu, 18 askerin de yaralandığı terör saldırısının gerçekleştiği bölgedeki operasyona katılan askerlerden birinin mayın patlaması sonucu şehit olduğunu söyledi. Vali Türker, bölgede operasyonların devam ettiğini bildirdi.

Muş'ta mayın patladı: 3 asker yaralı
Muş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan askerleri ziyaret eden Vali Ali Çınar, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 07.30 sıralarında Bitlis-Muş karayolunda yol güvenliği devriyesi yapan askeri aracın Altınova beldesi yakınlarında geçişi sırasında patlama olduğunu belirterek, şunları söyledi: ''Muhtemelen bölücü terör örgütü tarafından konulan patlayıcı maddenin infilakı ile aracımız isabet alıyor. Araçta bulunan bir uzman çavuş ve 2 erimiz çeşitli yerlerinden yaralanıyor. Çok şükür şu anda hastanede tedavi altındalar. Ben hepsini bizzat ziyaret ettim. Hepsinin genel olarak durumları iyi, hayati tehlikeleri yok. Hepimize geçmiş olsun.''
Patlamanın olduğu bölgede, hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığını bildiren Vali Çınar, olay yerinde de gerekli incelemenin yapıldığını söyledi. ''Ümit ediyoruz ki bu haince faaliyetler içerisinde bulunanları bir an önce bulur ve etkisiz hale getiririz'' diyen Vali Çınar, Bitlis'in Güroymak ve Hakkari'nin Çukurca ilçelerindeki saldırılarda şehit olan polis ve askerler ile yaşamını yitiren yurttaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Çınar, bu tür hain hedefler peşinde koşanlara karşı, devletin ve milletin birlik ve beraberliğini koruyarak gerekli cevabı en iyi şekilde vereceğini sözlerine ekledi.
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini