Sayfalar

İzleyiciler

25 Ağustos 2011 Perşembe

Üç Amerikalı'dan biri obez - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Üç Amerikalı'dan biri obez - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Devletleri'nde en ciddi sağlık sorunlarından biri. Kalp rahatsızlığı, felç ve diyabetin aralarında bulunduğu 30'dan fazla hastalığı tetikleyen obeziteden muzdarip olanların sayısı her yıl katlanarak artıyor.
Trust for America's Health tarafından açıklanan raporda, ülke genelinde 28 eyalette obezite oranın yükselmeye devam ettiği ortaya çıktı. Rapora göre, ülke genelinde aşırı şişmanlık sorunun en yoğun görüldüğü ve sürekli olarak artığı eyalet Mississippi. Yetişkin nüfusunun yüzde 33,8'nin aşırı kilolu olduğu eyalette; yüksek tansiyon ve şeker hastalığının en yoğun şekilde görüldüğü ifade edildi. Amerika Birleşik Devletleri'nde şimdilerde sağlık harcamalarının dörtte birinden fazlası obezite sorunuyla ilgili.
Geçtiğimiz yıl 4 eyalette; Mississippi, Alabama, Tennessee, West Virginia'daki yetişkin nüfusun yüzde 30'un üzerinde aşırı kilolu olduğunu ortaya koyan araştırmanın bu yıl ki sonuçlarına göre 4 yeni eyalet de yüzde 30 oranını geçti. Louisiana, Oklahoma, Kentucky ve Arkansas, yetişkin nüfusunun yüzde 30 aşırı kilolu olan eyaletler arasına katıldı.

- Google Araç Çubuğu kullanılarak gönderildi

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini