Sayfalar

İzleyiciler

29 Ağustos 2011 Pazartesi

Notting Hill Karnavalı

Nothing Hill isyanın gölgesinde

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaklaşık yarım yüzyıldır düzenlenen Notting Hill Karnavalı ikinci gününde devam ediyor.
İngiltere'de bu ay başında yaşanan yağmalama ve kundaklama olaylarına benzer gelişmelerin yaşanabileceği gerekçesiyle endişeye neden olan geleneksel Notting Hill karnavalı dün yoğun güvenlik önlemleriyle başladı.
Benzer olayların yaşanabileceği gerekçesiyle festivalin iptal edilebileceği tartışılırken, Londra Belediyesi karnavalın her yıl olduğu gibi bu yıl da yapılmasına karar verdi.
Yoğun güvenlik önlemleri


Karnavalın ilk gününde polis, geçit törenin yapıldığı yol üzerinde ara sokaklara girilmemesi için barikatlar kurdu. 5 bin 500 polisin görev yaptığı karnavalın ilk gününde, gözaltı sayısının 10'u geçmediği açıklandı. Bugün katılımın daha fazla olması beklendiği için polis sayısı 6 bin 500'e çıkarıldı.

Bu arada semtte bulunan kimi mağazanın ve evin camlarını ve kapılarını olası yağmalama olayları nedeniyle tahtalarla kapattığı görüldü. Ancak festivale katılanlar, olası kundaklama ve yağmalama olayları nedeniyle semt sakinleri gibi endişeli değildi.
Dün yerel saatle 09.00'da başlayan karnaval, her yılkinden daha erken, 19.00'da sona erdi.
Festival bugün de renkli karelerle devam ediyor.
Festival hakkında


Brezilya'daki Rio Karnavalı'ndan sonra yapılan en büyük sokak festivallerinden biri olan Notting Hill Karnavalına her yıl ortalama 1 milyona yakın kişi katılıyor.
Karnavalda, İngiltere'de yaşayan Karayip kökenli kişiler ilginç ve renkli kostümler giyerek, dans ediyor, geçit töreni düzenliyor. Karnavalda Karayipler'e özgü yiyecek ve içecekler de satılıyor. Bu içecek ve yiyecekler arasında tavuk, Hindistan cevizi, rom ve havuç suyu bulunuyor.
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini