Sayfalar

İzleyiciler

4 Haziran 2011 Cumartesi

İstanbul CHP'ye kitlendi

CHP'nin büyük İstanbul mitingi için yüzbinlerce yurttaş ve partili Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı'nı doldurdu. Yoğun sevgi gösterisi ile birlikte kürsüye gelen Kılıçdaroğlu'na sanatçılardan ve sivil toplum kuruluşlarından da büyük destek geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 41. günde, 72. il mitingini bugün Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı'nda İstanbullularla buluştu. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu mitingte, Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte çıkarak halkı selamladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce CHP İstanbul milletvekili adayları tanıtılıyor.
Mitinge katılanlar renkli yazıların bulunduğu döviz ve pankartlar taşıdı. "Temeli 1923 olmayanın hedefi 2023 olamaz ", "Hepimiz eşkıyayız ", "Ampulleri söndürün ", "İnsanları AKP'li CHP"li, Kürt Türk, Alevi Sünni diye ayırdın. Bölücü Tayyip" yazılı pankartlar dikkat çekti.


Sanatçılardan anlamlı destek
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce Cahit Berkay, Ben Deniz, Selda Bağcan, Nilüfer Sarıtaş, Yavuz Bingöl ve Belkıs Akkale'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı miting alanında konser verdi.
Türküsünün ardından konuşan Belkıs Akkale, "Sanatçı müsvettesi olduğum için burdayım. Aydınlık yarınlar için burdayım" şeklinde konuştu. Akkale'nin sözleri büyük alkış topladı. Belkıs Akkale'nin ardından sahneye çıkan Selda Bağcan da 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla karışandı.
"Bir ıslık da sen çal''ı söyleyen Onur Akın miting alanını şenlendirdi.
Sözlerine Hopa'da hayatını kaybeden Metin Öğretmeni anarak başlıyorum diyen Edip Akbayram sahneye çıktı. "Güzel günler göreceğiz çocuklar" şarkısını söyleyen Edip Akbayram, 'Çiftçisine, gazetecisine söven işadamını tehdit eden, sanatçısına müsvette diyen başbakanın izninizle kınıyorum" dedi.

Ulaşımda aksaklık
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, vatandaşların miting alanına ulaşımı konusunda aksaklıklar yaşanmasına ilişkin, ''Maalesef bu tür aksaklıklar oluyor. Örneğin şu anda Kartal'da tekneler kalkacak, İDO müsaade etmiyor. Benzer yollarda trafik polisi uygulama yapıyor. Ehliyet, ruhsat uygulaması yapıyor. Bunlar çok çirkin şeyler'' dedi.
İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ, CHP'nin ''Büyük İstanbul Mitingi''ne gidecek vatandaşların vapurlarla alana ulaşmasına İDO'nun engel olduğu yolundaki iddiaları yalanladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini