Sayfalar

İzleyiciler

21 Haziran 2011 Salı

Düşen, bize ait yeni bir tip insansız hava aracı

'Düşen, bize ait yeni bir tip insansız hava aracı'

ABD, Libya'da düşen ve Kaddafi rejiminin Apaçi tipi helikopter olduğunu ileri sürdüğü helikopterin, yeni bir tip insansız Amerikan hava aracı (dron) olduğunu bildirdi.
Haber Gazetesi - ABD Savunma Bakanlığı'ndan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "MQ-8B Fire Scout tipi insansız araçla radar temasının neden kesildiğini hala bilmiyoruz" dedi. Pentagon veya NATO tarafından Libya'da kullanıldığı şimdiye dek açıklanmayan insansız hava aracının, düşürülmüş veya mekanik bir arızaya uğramış ya da yerdeki personelin uzaktan kumandasını sağlayan iletişim sistemlerinde bir soruna kurban gitmiş olabileceği tahmin ediliyor.
İlk uçuşunu Aralık 2006'da yapan bu araç, Libya açıklarında seyrüseferdeki bir Amerikan gemisi tarafından bölgeye getirildi. Libya televizyonu, başkent Trablus'un doğusundaki Zlitan bölgesi yakınında düşen bir helikopterin enkazının görüntülerini yayımlamış, askeri bir kaynağa dayanarak enkazın Apaçi tipi bir helikoptere ait olduğunu ileri sürmüştü.
NATO ise Libya'da keşif uçuşu yapan pilotsuz bir helikopterinin radardan kaybolduğunu belirtmiş ancak helikopterinin düşürüldüğünü yalanlamıştı. NATO sözcüsü Mike Bracken, bu sabah pilotsuz bir helikopterlerinin radardan kaybolduğu bilgisini aldıklarını ve olayın araştırıldığını söylemişti. Özellikle gelecekte kıyı muharebe gemilerinin görevlerini yerine getirmeleri için tasarlanan Fire Scout, 7 metre boyu ve 3 metre yüksekliğiyle Apaçi helikopterinden epeyce küçük boyutlara sahip bulunuyor.
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini