Sayfalar

İzleyiciler

2 Haziran 2011 Perşembe

DSÖ: Daha önce görülmemiş bir bakteri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa'da şimdiye kadar 17 kişinin ölümüne sebep olan E. coli salgınının nedeninin daha önce görülmemiş yeni bir bakteri türü olduğunu bildirdi.
DSÖ, bakterinin ilk genetik diziliminin, bu türün, iki farklı E. coli bakterisinin değişime uğramış şekli olduğunu ortaya çıkardığını kaydetti.
DSÖ'nün gıda güvenliği uzmanı Hilde Kruse, yeni türün daha öldürücü ve toksin üretici karakteristiklere sahip olduğunu söyledi.

E. coli salgınında Avrupa'da 17 kişi hayatını kaybetti, 1500'den fazla kişi hastalandı.
Mide bulantısı, kusma ve ishalle ortaya çıkan ve bir bakterinden kaynaklandığı bildirilen EHEC salgını, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine yayılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini