Sayfalar

İzleyiciler

23 Haziran 2011 Perşembe

DreamWorks Animation'ın yeni filmi “Kung Fu Panda 2”yi beyaz perdeye taşıdı

HP Teknolojisi DreamWorks Animation'ın yeni filmi “Kung Fu Panda 2”yi beyaz perdeye taşıdı.

HP ve DreamWorks Animation SKG, Inc. stüdyonun Türkiye’de de gösterime giren aksiyon dolu 3-D filmi “Kung Fu Panda 2”yi yapmak için bir kez daha birleşti.

DreamWorks Animation'daki prodüksiyon sanatçıları, filmde kullanılan su girdapları ve verimli yeşil arazilerden binlerce kung fu karakterinin olduğu savaş sahnelerine kadar her şeyi tasarlarken sektörde ilklere ulaşmak için güçlü HP Z800 İş İstasyonları'nı kullandı.

10 yılı aşkın süredir HP ve DreamWorks Animation “Şrek“ serisi, “Ejderhanı Nasıl Eğitirsin?,” “Mega Zeka,” “Kung Fu Panda” ve şimdi de “Kung Fu Panda 2” gibi göz alıcı, heyecan verici ve ilham kaynağı olan animasyon yapıtlarını yapmaya yardımcı olan devrim niteliğindeki teknolojiyi yaratmak için yan yana çalışıyorlar.

HP Z800 İş İstasyonları önceki modellerine göre büyük ölçüde hızlı(bazı uygulamalar için yüzde 50'ye kadar daha fazla) ve dünyanın dört bir yanındaki stüdyolarda tercih edilen iş istasyonlarıdır. Ek yüksek hızlı Intel işlemci çekirdekleri, bellek ve sürücü seçenekleri, sanatçıların öncesine göre çok daha verimli bir şekilde birden çok görüntü üzerinde art arda ve çok daha etkileşimli bir şekilde çalışmalarını sağlıyor.
Kung Fu Panda 2” hakkında eğlenceli bilgiler
— “Kung Fu Panda 2” dünyasının tamamını oluşturan kürk, tüyler, kıyafetler ve zırhlar gibi en son karakter efektlerini yaratmak ve böylece görsel zenginliği yalnızca ana karakterlerle sınırlandırmamak için yaratıcı ve teknik geliştirmeler gerekiyordu.

— Önemli bir savaş sahnesinde bir top suya düştüğünde, bu darbenin etkisini vurgulamak için büyük bir sıçrama yaratıldı. Daha yakından çekim için bir FX sanatçısı, 10 milyon parçacığı oluşturmak amacıyla özel ve tescilli bir yazılım kullandı.

— Filmde kurtlardan birine, saatte 168 km hızla gelen 207 kg ağırlığındaki 1220 şeftali çarpıyor. Bu, saatte 72 km hızla gelen bir arabanın çarpmasıyla yaklaşık aynı enerji kuvvetinde.

— Bir kulenin yıkıldığı sahne sırasında 50.000'den fazla küçük yıkıntı parçası ortalığa saçılıyor.

— “Kung Fu Panda 2”, kurtlar gibi dinamik, fiziğe dayalı kalabalık karakterleri kullanan ilk DreamWorks Animation filmi. Kurtlar Po ve Muhteşem Beşli ile bir kung fu mücadelesine giriyor ve tescilli bir DreamWorks Animation kung fu fiziği simülasyon aracı sayesinde dinamik tepkiler verebiliyorlar.
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini