Sayfalar

İzleyiciler

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Soru işaretleri...

Kanal 7 Yönetim Kurulu başmanı Zekeriya Karaman, Almanya’da bağış parasıyla alındığı itiraf edilen gemi için çekilen ilk kredinin Renklam Medya’ya havale edildiğini söyledi.

Almanya’da “Deniz Feneri e.V.’ye yapılan bağış paralarıyla, Euro 7 adına alındığı itiraf edilen” gemi için çekildiği belirtilen ilk banka kredisinin “hangi şirkete” havale edildiğini Almanya’nın “Türkiye’deki asıl failler” suçlaması yönelttiği en önemli isimlerden Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman açıkladı.

Karaman’ın yaptığı açıklamaya göre kredinin havale edildiği şirket Euro 7’nin ortaklarının sahibi olduğu “Renklam Medya” çıktı. Bu şirketin Almanya’daki Deniz Feneri e.V. ile “işbirliği” yaptığına yönelik protokoller bulunuyor.

Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı gemi için çekilen banka kredisiyle ilgili önemli bir belgeye ulaşmış; bu belge önceki gün gazetemizde “Gemi parası kime gitti?” başlığıyla kamuoyuna duyurulmuştu. Alman makamlarının verdiği bilgiye göre Euro 7’nin gemi için çektiği ifade edilen banka kredisi başka bir şirkete havale edilmişti. Savcılık yetkilileri bu belgeyi doğrularken, soruşturmanın gizliliği nedeniyle kredinin hangi şirkete havale edildiği bilgisini açıklamamıştı. O bilgiyi gazetemize yazılı bir açıklama gönderen Karaman açıkladı.

Soru işaretleri...

Karaman açıklamasında, “6 ay sonra gemi almaya karar verilince Renklam Medya bu parayı Euro 7’ye göndermiştir” diyor. 1 milyon 150 bin Avro’ya alınan gemi için önce 1 milyon Avro kredi çeken Euro 7’nin gemi alındıktan sonra geminin satış tutarından fazla olan 1 milyon 200 bin Avro’luk ikinci bir kredi çekmesi soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Böylece geminin alımında başrol oynayan Deniz Feneri e.V.’nin son başkanı Mehmet Taşkan’ın, “Deniz Feneri’nin bir hesabından da para verildiği kanısındayım. Bu paranın ne kadar olduğunu finans işleriyle fazla ilgilenmememden dolayı bilmiyorum”; yine Deniz Feneri e.V.’nin muhasebecisi Firdevsi Ermiş’in, “Bu geminin parasının yüzde yüzünün Deniz Feneri’nin parasından ödendiğinden eminim. Dışarıya bunu başka şekilde lanse edebilmek için, geminin satın alınmasından hemen sonra Vakıfbank’tan Euro 7 GmbH adına 1 milyon Avro kredi aldırıldı” şeklinde Alman yargısına yaptıkları itiraflar daha da önem kazanıyor.

Kanal 7 yönetiminin 1 milyon 150 bin Avro’luk gemi için iki kez toplam 2 milyon 200 bin Avro banka kredisi çektiğini açıklaması; bu kredilerin başka şirketlere havale edilmesi -ikinci kredinin bir bölümü de Türkiye’deki Haliç Denizcilik şirketine havale edilmişti- Almanya’da hapis cezalarına çarptırılan yetkili isimlerin ifadeleri karşısında şüpheleri daha da arttırıyor.

Zekeriya Karaman'ın açıklaması

“Euro 7 şirketi gemi alımından 6 ay önce serbest kullanım amaçlı ticari kredi almış ve bu kredinin bir kısmını Euro 7’nin ortaklarının sahibi olduğu Renklam Medya şirketine göndermiştir. 6 ay sonra gemi almaya karar verilince Renklam Medya bu parayı Euro 7’ye göndermiştir. Tamamı banka kayıtlarında mevcut bu olayı yasadışı bir işlem şeklinde kamuoyuna duyurmanızı iyi niyetle bağdaştırmıyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini