Sayfalar

İzleyiciler

10 Mayıs 2011 Salı

Oy verme işlemi başladı

Oy verme işlemi başladı

Gümrük kapılarında kullanılan oylar, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra seçime katılan partilere belli oranlarda ilave edilecek ve siyasi partilerin aldıkları oylar bu toplamadan sonra kesinlik kazanacak.
TBMM'de 24. yeni dönemde görev yapacak 550 milletvekilinin belirleneceği 12 Haziran Pazar günü yapılacak Genel Seçimler için gümrük kapılarında oy verme işlemi bu gece yarısından itibaren başladı. Gümrük kapılarında kullanılan oylar, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra seçime katılan partilere belli oranlarda ilave edilecek ve siyasi partilerin aldıkları oylar bu toplamadan sonra kesinlik kazanacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Yurtdışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı 2 milyon 568 bin 977 seçmenden, bugünden itibaren 12 Haziran 2011 oy verme işleminin tamamlanacağı saate kadar Türkiye'den çıkış ya da giriş yapacak Türk vatandaşları toplam 25 gümrük kapısında kurulan sandıklarda 24 saat oy kullanabiliyor.
Seçmenlerin oy kullanabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti pasaportu dışında herhangi bir kimlik belgesi kabul edilmeyeceği açıklanırken, oy kullanacakların bu pasaportlarında Türkiye'ye giriş ya da çıkış yapıldığını gösteren damgaların bulunması gerekiyor. Oy verme işlemi tamamlandıktan sonra o gümrükteki Sandık Kurulu Başkanı pasaporta oyun kullanıldığına dair damga vurulacak.

İnternetten sorgulama

Gümrük kapılarında oy kullanıp kullanamayacağı ise Yüksek Seçim Kurulu'nun YSK'nın www.ysk.gov.tr internet adresinin Yurtdışı Seçmen Sorgulama bölümünden öğrenilip kontrol edilebiliyor.

Oy kullanılacak gümrük kapıları

İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Hava Limanları, Edirne Kapıkule, İzmir Adnan Menderes, Gürbulak, Sarp, Habur, İpsala, Hamzabeyli, Cilvegözü, Dereköy Karayolu gümrük kapıları; Adana Şakirpaşa, Ankara Esenboğa, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kayseri Erkilet, Dalaman, Bodrum-Milas-Güllük, Samsun, Trabzon Hava Limanı gümrük kapıları; Kuşadası, Çeşme Deniz Limanı gümrük kapıları. Taşucu Deniz Limanı(10.00-02.00 arası)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini