Sayfalar

İzleyiciler

27 Mayıs 2011 Cuma

İkonik bilimkurgu serüven filmi Barbarella cinsel devrimle özdeşleştirildibarbarella, bilimkurgu, cinsel, devrimle, filmi, serüven, İkonik

Altmışların ikonik bilimkurgusu

1960'ların ikonik bilimkurgu serüven filmi Barbarella cinsel devrimle özdeşleştirildi, sinemanın yeni özgürlük simgesi oldu, üstelik 18 yaşından küçüklere yasaklandı.
Fransız çizer Jean-Claude Forrest, 1962’de naïf fantezilerini yumuşak pornografiyle birleştirerek yetişkinlere yönelik Barbarella adlı güzel, çekici bir kadın kahraman yarattı. Brigitte Bardot ve Cindrella karışımı bu kadın çizgi kahramanın başarısını gören İtalyan yapımcı Dino De Laurentiis romanın haklarını hemen satın aldı. Barbarella, altmışların en gözde yapımları 007 James Bond’ların başarı formülüyle oluşturuldu, oyuncu kadrosu da popülerliğe göre seçildi.


Milattan sonra kırkbin yılında yüzyıllardır barışla, sevgiyle yönetilen evrende Dünya Başkanı, bilimadamı Duran Duran’ın yokedici silahını imha etmesi için yetenekli seyir subayı Barbarella’yı göreve çağırır. Alis Harikalar Diyarında benzeri Barbarella iyisinden kötüsüne çeşitli karakterlerle karşılaşır.

Şeytani ikizlerin eline düşer, oyuncak bebeklerin saldırısına uğrar, avcı Mark’la eski usulde sevişir, Düşler Odası’na girer, erkek esansı içen kadınlara rastlar, Zevkler Sarayı’nı ziyaret eder, Aşk Labirent’inde dolaşır, Taşkınlık Makinesi’nin sigortalarını attırır, negatif beyin dalgalarıyla beslenen Mathmos bile onun masumiyetinden etkilenir.

Çekici bir yaratık olmasına karşın saflıkla betimlenen Barbarella orgazm orgunun içine girip, çok değişik cinsel deneyimlere denek olunca değişime uğrar. Barbarella’nın orgda zevke ulaşımı, fütüristik striptizi çok tartışılmış, film 18 yaşından küçüklere hemen yasaklanmıştır. Cinsel devrimle özdeşleştirilen bu başarılı, o yıllara göre cesur ve atak film, sinemanın yeni bir özgürlük simgesi oldu.

Barbarella (Galaksinin Kraliçesi)
Yönetmen: Roger Vadim
Oyuncular: Jane Fonda, John Phillip Law, Anita Pallenberg, David Hemmings, Milo O’Shea, Marcel Marceau / 1968, 93 dakika, Tiglon.

Format: Dvd.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini