Sayfalar

İzleyiciler

6 Mayıs 2011 Cuma

Dinazorların dünyasına yolculuk

Dinazorların dünyasına yolculuk

Dünyanın en önemli bilim ve araştırma merkezlerinden Londra'daki Natural History Museum'un ''Dinozorlara Yolculuk'' sergisi, Torium Alışveriş Merkezi'nde (AVM) hareketli ve ses çıkaran ''dinozor''larla 65 milyon yıl önce nesilleri tükenen bu hayvanların hayatlarına ışık tutuyor.
Ezber Bozan Sıradışı Haber Gazetesi
Sergiyi Torium AVM ile birlikte Türkiye'ye getiren İstanbul Çocuk Tiyatrosunun (ICT) Proje Direktörü Mine Kavukçuoğlu Yüksel, sergiyi öncelikli olarak çocukların dinozorlar hakkında bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla İstanbul'a getirdiklerini söyledi.

Yüksel, daha önce Belfast, Madrid ve New York gibi şehirlerde ziyarete açılan serginin Türkiye'de ise ilk kez ziyaretçilerle buluştuğunu ifade etti.
Serginin 10 Mart'ta açıldığını belirten Yüksel, ''İki ay içerisinde sergiyi yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti. Aslında sergiyi 30 Nisan'da bitirecektik, ancak yoğun istek üzerine süreyi 12 Haziran'a kadar uzattık'' diye konuştu.

''Dinazorlar" 4 konteyner ile taşındı

''Dinozorlar'' Londra'dan İstanbul'a 4 konteynerde taşındığını anlatan Yüksel, nakil süresinin de yaklaşık iki hafta sürdüğünü belirtti.
Yüksel, Japon Kokoro firmasının müze için özel olarak geliştirdiği hareketli ve ses çıkaran ''dinozorlar''ın, alışveriş merkezinde sergi için özel olarak hazırlanan 600 metrekarelik alanda görülebildiğini kaydetti.
Sergide yer alan ''dinozorlar''ın aslına çok yakın olduğunu vurgulayan Yüksel, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Ziyaretçiler milyonlarca yıl önce yaşamış olan ve nesli tükenen bu hayvanları karşılarında gerçeğine neredeyse yüzde 100 yakın bir şekilde görüyorlar ve çok heyecanlanıyorlar. Burada sadece 'dinozorları' koyup sergilemedik. Burada çağlar öncesine yönelik çok araştırma yapıldı. Bu konuda da Natural History Museum bize çok destek oldu. Orman havası vermek için içeride özel bir koku var. Ayrıca o yıllarda ışık ve doğa ortamları araştırılarak sergi ortamı yaratıldı. Yani ziyaretçiler sadece dinozorları değil, 65 milyon yıl önceki ortamı da görüyorlar. Bütün bunlar bir de ses efektleriyle de destekleniyor.''
Sergide 9'u hareketli olmak üzere toplam 11 ''dinozor''un yer aldığını dile getiren Yüksel, ayrıca çeşitli fosil replikalarının (bir nesnenin birebir kopyası) da görülebildiğini kaydetti.
Yüksel, rehber eşliğinde gezilen sergide, her ''dinozor''un önünde ayrıntılı bilgilendirme yazılarının bulunduğunu aktardı.
Serginin eğitici olduğunu ifade eden Yüksel, birçok okuldan öğrencilerin sergiyi ziyaret ettiğini dile getirdi.

Sergi 7 ve 8 Mayıs'ta annelere ücretsiz


Sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini vurgulayan Yüksel, bu kapsamda kimsesiz çocuklara sergiyi özel olarak gezdirdiklerini söyledi. Sergi kapsamında çocuklar için bir interaktif oyun alanı da oluşturulduğunu ifade eden Yüksel, Anneler Günü dolayısıyla 7 ve 8 Mayıs tarihlerinde annelerin sergiyi çocuklarıyla ücretsiz gezebileceğini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini