Sayfalar

İzleyiciler

3 Mayıs 2011 Salı

Devleri tek başına kurtaran kahraman!

HTC, Samsung ve diğerleri... İşte devleri iPhone karşısında ezilmekten kurtaran kahraman!

Apple'ın iPhone her geçen gün daha da güç kazanıyor ama akıllı telefon yarışında yalnız değil. Motorola, HTC, Samsung, LG ve Sony Ericsson tüm güçleriyle iPhone'u takip ediyorlar. iPhone'un rekabette yalnız kalmamasını ve bu 5 dev firmanın da Apple ile yarışabilmesini sağlayan tek bir isim var: Android.
Google'ın mobil işletim sistemi yarışa iPhone'dan geç girse de arayı hızla kapatıyor ve akıllı telefon pazarının tek bir marka ile anılmasını engelliyor. Gelin, Android'in bu 5 firmaya Apple'la rekabette nasıl katkıda bulunduğunu beraber inceleyelim...
Motorola – Droid ile hayat buldu
Android'den bahsederken ilk değinmemiz gereken firma şüphesiz Motorola. Cep telefonları tarihinde çok önemli bir rolü olan Motorola, RAZR'dan sonraki en büyük çıkışını 2009'da Android sayesinde Droid ile gerçekleştirdi. Droid X ve Atrix 4G gibi büyük başarı yakalayan telefonların yanı sıra BackFlip ve Cliq gibi tutmayan telefonları olsa da Motorola'nın Android'e çok şey borçlu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 2011'in ilk çeyreğinde 4,1 milyon adet akıllı telefon satan Motorola, bu sayede 212 milyon dolar beklenen zararını da 89 milyon dolara indirmeyi başardı.
HTC – Windows Mobile'ı unuttu
Adı uzun süre Microsoft'un mobil işletim sistemi ile beraber anılan HTC, 2007 yılından sonra iOS ve Android'e karşı hızla güç kaybeden Windows Mobile'i terk etme kararı alırken büyük bir kumar oynadı. Ama G1 ile Android'e taşınan HTC kısa sürede oynadığı kumarın tuttuğunu ispatladı. Nexus One, EVO 4G ve G2 gibi telefonlarla büyük başarı yakalayan HTC'nin finansal rakamlarına baktığımızda da bu kararının ne kadar doğru olduğunu görebiliyoruz. Bir yıl önceye göre satışlarını %192 arttıran HTC tam 9,7 milyon adet akıllı telefon satmış durumda.

Samsung – Galaxy S mucizesi
Android'e geçişte en geç kalan firmalardan biri olan Samsung bu gecikmeyi Galaxy S gibi kelimenin tam anlamıyla hit bir telefon çıkartarak kısa sürede kapatmayı başardı. Tek başına 10 milyonun üzerinde satışa ulaşan Galaxy S serisi, Samsung'un Android'in nimetlerinden ne kadar başarılı bir şekilde faydalandığını da ortaya koyuyor. 120 ülkede piyasaya çıkacak olan Galaxy S 2'nin ise bu anlamda daha büyük bir başarı yakalaması bekleniyor. Her ne kadar 2011'in ilk çeyreğinde sattığı 70 milyon adet telefon Samsung için bir düşüş olsa da, satılan akıllı telefon sayısının artmış olması firma adına sevindirici.
LG – Orta seviye telefonlarda Android farkı
Dünyanın en büyük üçüncü cep telefonu üreticisi olan LG de Android adaptasyonun da geciken firmalardan biri. 2009'da GW620 ile Android ile tanışan LG, asıl başarıyı 2010 yılında Optimus ile yakaladı. Orta seviye Android telefonlarda elde ettiği yükselişi üst seviye telefonlarda tekrarlayamaması ise LG'nin en büyük sorunu gibi görünüyor.
Sony Ericsson – Android'den umutlu
Akıllı telefonlarda Android kullanan firmalar arasında Android'den belki de en az faydalanabilen firma Sony Ericsson. İlk Android tercihinin 1.6 olması ve güncellemede çok geç kalması satışları da olumsuz olarak etkiledi. Bir önceki yılın ilk çeyreğindeki 10,5 milyon adet telefon satışına karşın bu yılın aynı döneminde 8,1 milyon adette kalması da bunun en net örneği. Fakat geç de olsa Xperia Play ile bu durum değişecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini