Sayfalar

İzleyiciler

1 Nisan 2011 Cuma

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Hibrit ve elektrikli araçları

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) 4 Nisan'da ''Hibrit ve Elektrikli Araçlar'' temalı bir çalıştay düzenlenecek.
YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Uzunoğlu, YTÜ ve İstanbul Enerji A.Ş. işbirliğiyle 4 Nisan'da gerçekleştirilecek çalıştayda, Türk bilim adamlarının elektrikli araçları tartışacağını söyledi.

Uzunoğlu, elektrikli araç konusunun son dönemdeki güncel gelişmelere bağlı olarak kamuoyu gündeminde daha fazla yer aldığını belirterek, çalıştayda katılımcıların, konunun uzmanları tarafından Türkiye ve dünyada elektrikli araçlar alanında gerçekleşen önemli ilerlemeler hakkında bilgilendireceklerini kaydetti.
Günümüzde fosil yakıtların hızla tükendiğini ifade eden Uzunoğlu, artan petrol fiyatları ve çevresel kirliliklerinden dolayı konvansiyonel araçlara olan ilginin azaldığını anlattı. Uzunoğlu, bu nedenle yeni araç teknolojisi ve çevreye daha duyarlı elektrikli araçlara olan ilginin hızla arttığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Elektrikli araçlara ilginin hızla artmasına karşın bunların pazara çıkması birçok soruyu da beraberinde getirmektedir. Bu sorulara akademik ve bilimsel bir yaklaşım sergilemek amacıyla düzenlenecek çalıştayda kamu, endüstri ve üniversitelerden üst düzey katılımın olmasını bekliyoruz. Bu çalıştayda yapılan sunumlar ve tartışmalar çerçevesinde bir basın bildirgesi de hazırlanarak kamuoyunun bilgilendirilmesini de sağlamaya çalışacağız.''
Doç. Dr. Mehmet Uzunoğlu, ''Araç Teknolojileri'', ''Batarya Teknolojileri'' ve ''Altyapı ve Şebeke Yönetmenliği'' başlıkları altında üç oturumun düzenleneceği çalıştayda, akademik camiadan kişilerin yanı sıra konuyla ilgili firma yetkililerinin de sunum yapacağını sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini