Sayfalar

İzleyiciler

11 Nisan 2011 Pazartesi

YGS'ye tek sınav 'çözümü'

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, haziran ayında gerçekleşecek LYS'nin yapılabilmesi için YGS'deki şaibe iddialarının temizlenmesi gerektiğini ifade etti. Kılıç, bu yıl YGS soruşturması geç tamamlanacağı için geçersiz sayılmasını sadece LYS'ye göre yerleştirme yapılması önerisini getirdi.
YGS’deki şifreli yanıt iddialarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması devam ederken Eğitim-Sen Genel Başkanı Kılıç’tan bir öneri geldi. ÖSYM yetkililerinin de Meteksan’dan kaynaklanan hatayı kabul ederek sorularda bir kurgu olduğunu itiraf ettiklerini anımsatan Kılıç, “Böyle bir durum varken birbirinin aşamaları olan YGS’nin de LYS’yi etkilediğini düşünürsek YGS’deki süreç çözülmeden, olayın ne olduğu anlaşılmadan bir sonraki aşamaya geçilemez, devam edilemez” dedi.
LYS’nin yapılması halinde savcılığın soruşturmasında olası bir hatanın tespit edilerek sınavın iptal aşamasına gelmesiyle daha büyük bir kaos durumu olacağını vurgulayan Kılıç, “Bir iptal olunca LYS de ortadan kalakacaktır. Bu sınavın yapılmasından önce onun yapılmasına olanak sağlanacak, meşrulaştıracak noktalara gelinmeli. YGS aydınlatılmadan 2. aşama olmaz. Bu anlamda ya savcılığın elini çabuk tutması gerekiyor ya da yetkililer bağımsız kurul önerimizi değerlendirmeliler” diye konuştu. Kılıç, KPSS’nin iptal edilmesine ve soruların sızdırıldığına dair güçlü şüphe olmasına karşın soruşturmanın 10 aydır bitirilemediğini de hatırlattı.

'ÖSYM itiraf etti'

Bağımsız kurulun tespitte bulunmasına ÖSYM’nin sıcak bakmadığını da ifade eden Kılıç, “Süreç çözümsüz kalıyor. ÖSYM de hatayı itiraf etti. Üzerinde tartışılan konu, şifre yöntemi birilerine ulaştırılmış mı, kullanılmış mı? Tespit edilemezse LYS de şüpheli duruma gelecek” dedi. Bu yıl uygulanması için Cumhuriyet aracılığıyla yeni bir yöntem öneren Kılıç, “Zaman dar. İptal olsa bile bu sürede 2 sınav gerçekleştirmek zor. Tek bir sınavla süreç geçirilmesi için kafa yorulması gerekiyor. YGS aslında başlangıcından beri tartışılan bir sınav. 2. aşamaya etkisi var. İptal olsa dahi birbirine yakın 2 sınava girecekler ve öğrencileri daha fazla sıkıntıya sokar. Bu nedenle sadece LYS yapılarak üniversitelere yerleştirme yapılmalı” diye konuştu. Kılıç, “Savcılık daha sonra YGS’de bir olumsuzluk tespit ederse LYS de tartışılır. Her 2 sınav da tartışmalı hale gelecek. YGS’ye ilişkin soru işaretleri bugünden yarına çözülemeyecekse acil başka bir yöntemle çözülmeli” dedi. Kılıç, YGS’nin iptal edilmesi ve tek sınav uygulamasına geçilmesiyle 2 yıllık meslek yüksekokullarına da LYS’den alınacak bir puanla yerleştirilebileceğini bu sistemin kolayca kurulabileceğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini