Sayfalar

İzleyiciler

22 Nisan 2011 Cuma

Teknoloji Fakülteleri, LYS ile öğrenci alacak

Teknoloji Fakülteleri bünyesinde yer alan Mühendislik Programlarına mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrenci ve mezunları, ''YGS-1 Puanı'' yerine sadece ''Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Puanı'' ile yerleşebilecek.


YÖK'ten edinilen bilgiye göre, Teknoloji Fakülteleri bünyesindeki Mühendislik Programlarına mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrenci ve mezunlarının, ''YGS-1'' puanı ile öğrenci kabul edilmesine, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.
Bu nedenle, 2011-ÖSYS'de Teknoloji Fakültelerine sadece Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) puanı ile öğrenci kabul edilebilecek.
Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrenci ve mezunları da Teknoloji Fakültelerine LYS puanı ile kabul edileceğinden, bu durumdaki adayların LYS'ye başvuru yapması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini