Sayfalar

İzleyiciler

14 Nisan 2011 Perşembe

Portakal çiçeğine müzik aranıyor

Mersin Uluslararası Müzik Festivali bu yıl 1 Mayıs';ta Alman şef Achim Fiedler'in yönetimindeki Festival Strings Lucerne Oda Orkestrası'nın konseriyle başlayacak.
Bu yıl onuncu yaşını kutlayan, 17 Mayıs’a dek sürecek festivalin sürprizleri arasında Nevit Kodallı anısına bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Mersin, Portakal Çiçeğine Müzik Arıyor” beste yarışması da yer alıyor. 13 bestenin başvurduğu yarışmanın birincisi 25 Nisan Pazartesi günü halk jürisi oylarıyla belirlenecek.


Bu yıl “Nevit Kodallı Genç Yetenekler Ödülü” keman sanatçısı Hasan Gökçe Yorgun’a, Mersin’in sosyal ve kültürel yaşamına katkı sunan kişi ve kurumlara her yıl verilen “Festival Kent Ödülü” heykeltıraş Hüseyin Gezer’e, “Festival Sanat Ödülü” ise keman sanatçısı Cihat Aşkın’a verilecek.

2007’de Avrupa’nın saygın festivallerinin yer aldığı Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) kabul edilen festivalin sanat yönetmenliğini ise eski Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Remzi Buharalı üstleniyor.

“Carmen” (Aida Gomez / Flamenko) gösterisi, Prag Solistleri, Bilkent Senfoni Orkestrası, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, Grup Pinhani’nin konserlerinin de yer aldığı pek çok etkinlik gerçekleşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini