Sayfalar

İzleyiciler

23 Nisan 2011 Cumartesi

İnsanlık Anıtı'na siper olacaklar

İnsanlık Anıtı'na siper olacaklar

Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un Kars'taki 'İnsanlık Anıtı'nın bugün başlatılacak yıkımını protesto etmek için anıtın önünde saat 15.00'te bir miting düzenleniyor.
Mitinge başta anıta kendini siper edeceğini söyleyen heykeltıraş Aksoy olmak üzere sanatçılar Rutkay Aziz, Tarık Akan, Menderes Samancılar, Hazım Körmükçü, Üstün Akmen, Umur Bugay, Mehmet Güleryüz, Zafer Erdaş da katılacak. Heykelin yıkılmasına yönelik girişimlerin derhal durdurulması için Kars Belediyesi’ne başvuran avukat Turgut Kazan ise dün Kars Belediyesi’ne sunduğu dilekçede, yasaya aykırı yıkım kararını, incelenmesi amacıyla AİHM’ye taşıdıklarını belirtti.


Kararın iptali için 7 Şubat 2011’de idare mahkemesinde açtıkları davanın da henüz sonuçlanmadığını ifade eden Kazan, anıttaki barış vurgusunun bazı çevrelerde yarattığı tepkiyi siyasal amaçlarla kullanma arayışının bu sonucu yarattığını vurgulayarak , “Yüksek Koruma Kurulu, mülkiyet sorunu çözülerek yeniden başvuru yapılmasını önermişken, karar gereklerine uyulmadan yıkım süreci başlatılmıştır” dedi.

Kazan ayrıca, iptal davasına bakan Erzurum 1. Bölge İdare Mahkemesi’ni de dilekçe yağmuruna tutarak, olumlu ya da olumsuz acele bir karar verilmesini istedi.

Kazan, Erzurum 1. İdare Mahkemesi’nin yıkım kararının iptali için açılan davayı 2 ay 15 gündür sonuçlandırmadığını da anımsattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini