Sayfalar

İzleyiciler

12 Nisan 2011 Salı

Guardian'dan Türkiye analizi

İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan bir makalede, "Türkiye'nin, Suriye'nin bölgesel müttefiki rolünü İran'dan alabileceği" belirtildi.
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve Ortadoğu ile ilgili kitapları olan Patrick Seale'in kaleme aldığı makalede, Esad'ın devrilmesi durumunda bölgede yaşanabilecekler ele alındı.

"Esad'ın devrilmesinin, Suriye'nin müttefikleri olan İran, Lübnan'daki Hizbullah ve Filistin'deki Hamas'ı zor duruma sokabileceğini" kaydeden Seale, İsrail'in ise Esad'ın yerine daha "İslamcı" bir rejimin gelmesinin kendi güvenliğine tehdit oluşturabileceğini düşündüğünü bildirdi.
Suriye'deki kriz dinince, Türkiye'nin nasıl bir rejim olursa olsun bu ülke ile dostluğunu devam ettireceğini de belirten Seale, "Çünkü Suriye, Türkiye'nin Arap politikası için kilit oyun kurucu olmaya devam edecektir. Türkiye, Suriye'nin bölgesel müttefiki rolünü İran'dan alabilir" ifadesine yer verdi.
Seale, Suriye ile İran arasında şah döneminin ardından sağlanan müttefikliğin, Suriye'deki bir rejim değişikliğiyle tehlikeye girebileceğini yazdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini