Yapılan bir araştırmaya göre Şanghay ve Pekin'in gelecek 10 yıl içerisinde milyarderlerin tercih edeceği şehirler arasına gireceği bildirildi.
Şinhua ajansının haberine göre, New York ve Londra dünyada dolar milyarderlerinin yaşamayı tercih ettiği ilk iki şehir unvanına sahip olduğu belirtilirken, gelecekte Şanghay ve Pekin'in 3. ve 4. sıraya yerleşeceği kaydedildi.
Dünyadaki zenginlerin şu anda Asya-Pasifik bölgesinde en çok tercih ettiği yerin Singapur olduğu ifade edilirken, Doğu Asya'daki zenginlerin yüzde 22'sinin göç edip yerleşmek ve yaşamak için Singapur'u tercih ettiği bildirildi.
Uzmanlar Singapur'un zenginler açısında cazip olmasını vergi politikaları ve lüks gayrımenküllerin görece ucuzluğuna bağlıyor.
Dünyada lüks konut bakımından, metrekaresi 65 bin 600 dolarla en pahalı şehrin Monako olduğu belirtilirken, Monako'yu sırasıyla Londra, Paris, Tokyo ve Hong Kong izliyor.
Araştırmada Singapur'da lüks bir mülkün metrekare değerinin 27 bin 100 ABD dolar olduğu kaydediliyor.
Dünyada geçen yıl lüks gayrimenkul değerleri yüzde 22 oranında artmıştı.
Uzmanlar bu artışın temel nedenlerden birinin Asya-Pasifik bölgesinin zenginleşmesi olduğunu belirtiyor. Bölge geçen yıl yüzde 35 oranında zenginlemiş ve buna bağlı olarak lüks gayrimenkul fiyatlarında da en çok artış bu bölgede görülmüştü.
Araştırma çerçevesinde yapılan bir ankete Doğu Asya'dan katılanların yüzde 14'ü Çin'e taşınmayı düşünebileceğini belirtirken, Asya'daki en popüler şehir olarak Singapur dikkati çekiyor.
Küresel anlamda milyarderlerin yaşamayı tercih ettiği şehirler sıralamasında New York ve Londra'nın ardından Paris, Tokyo, Brüksel ve Los Angeles gelirken, Pekin 8. sırada, Şanghay ise 18. sırada yer alıyor.
Araştırmanın varlığı bir milyar ABD dolarının üzerinde olan 5 bin kişi arasında yapıldığı belirtildi.
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini