Sayfalar

İzleyiciler

28 Nisan 2011 Perşembe

Gebelik testi yetmedi üstüne engelli raporu



İstanbul'da okul müdürünün talimatıyla hizmetli tarafından zorla gebelik testi yapılan 13 yaşındaki E.K.'ya bir darbe daha... Skandalın ardından 'özürlü' raporu aldırtılan kız öğrenci şimdi engelliler okulunda
Büyükçekmece bir ilköğretim okulunda 13 yaşındaki E.K'ya hizmetli tarafından okul tuvaletinde gebelik testi skandalının ardından yeni skandallar ortaya çıktı. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı İbrahim Gül'ün soruşturma başlatmasının ardından İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ve Büyükçekmece Çocuk Büro Amirliği'ne bağlı ekipler dün E.K'yla görüştü. Çocuk polisi daha sonra da olayın meydana geldiği okula giderek soruşturma yaptı. E.K.'nın annesi de okul idarecilerinden şikayetçi olduğunu söyledi. Skandal üzerine Büyükçekmece Kaymakamlığı'nın olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. İddialara göre skandalın ardından okul müdürü Y.K.'nın ailesine 'bu kız burada okuyamaz, alın gidin' öne sürülüyor.

'ÇOCUK BİZDEN SAĞLAM'
Ayrıca okul yönetimince Silivri Devlet Hastanesi'ne götürülen küçük kıza engelli raporu alındı. Anne H.K., 'Müfettiş soruşturmasından önce sağlam çocuğuma özürlü raporu aldılar. Müfettişlere çocuğumun başından geçenleri anlattım. Ama onlar soruşturmayı kapattı. 7. sınıfa kadar sağlam çocuğum, nasıl oluyor da bu olay patladıktan sonra özürlü durumuna düştü' dedi. E.K'nın haftada 2 gün gittiği engelliler okulu yetkilileri, küçük kız için 'Ne özürlüsü bizden sağlam' dediler.

'Hafif zeka geriliği var'
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, olayın bir dedikodudan ibaret olduğunu savundu. Sandıkçı, 'Öğrenciler kendi aralarında dedikodu yapmış. Bunun üzerine müfettiş incelemesi yapıldı ve dedikodunun asılsız olduğu kanaatine varılarak dosya kapatılmış. Bu öğrencimizin hafif zeka geriliği var. Ben bu öğrenciye sahip çıkıyorum. Onu istediği okula göndereceğim' dedi. Bu arada Valilik psiklojik destek için harekete geçti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini