Sayfalar

İzleyiciler

1 Nisan 2011 Cuma

Düşlerin gücü

Kathyrn Lasky’nin Guardians of Ga’hoole(Ga’hoole’ın Koruyucuları) adlı romanından çekilen fantastik serüven-animasyon, yaşamda kalma savaşımı veren baykuşların öyküsüne destansı bir bakışla yaklaşıyor.
Baykuş Noctus ve karısı ,oğulları Kludd, Soren ve kızları Eglantine’le mutlu bir yaşam sürmektedirler. Çocuklarının üstüne titreyen sevecen Noctus onlara her gece kanatlı savaşçılar Ga’hoole Koruyucuları’yla ilgili öyküler anlatır, büyük oğlu Kludd bu öyküleri saçma bulur, bu öykülerden çok etkilenen Soren’se sonsuz düşler kurar.


Birgün Noctus’un öyküsü gerçekleşir, Lord Tyto ve Safkanlar, Baykuş Krallığı’nı ele geçirmek için harekete geçerler. Kludd ve Soren, Lord Tyto’ya hizmet vermek için Safkanlar tarafından kaçırılırlar. Lord Tyto’nun amacı ay çarpmış baykuşlarla bir köle ordusu kurmak, sihirli metal parçacıklarla dünyayı ele geçirmektir.

Asi Kludd Safkanlar’ın yanında yer alır, Soren ise öteki tutsak baykuşlarla kaçmayı başarır, Hooelemere Denizi’ni geçerler, türlü tehlikeleri göğüsleyip Ga’hoole Koruyucuları’nın diyarına ulaşırlar.
Koruyucularla Tyto’nun ordusu arasında kıyasıya bir savaş olur, Sonunda Ga’hoole Koruyucuları kötülüğü yenerler, güçsüzlere güç verirler, yaraları iyileştirirler.

Happy Feet’i(Neşeli Ayaklar) yaratan stüdyonun bu yetkin animasyonunun Özel Bölümler’inde baykuş türlerinin tanıtımı, baykuşlarla ilgili bilgiler, Screech Baykuş Barınağı’nda gezinti, baykuşların avlanma yöntemleri, yararları, görme ve duyma özellikleri, doğal yaşamı koruma federasyonu, Fur of Fying adlı animasyon yer alıyor. Her anlamda ilginç bir seyirlik.

Legend of the Guardians : The Owls of Ga’hoole (Baykuş Krallığı Efsanesi)
Yönetmen: Zack Snyder
Seslendirenler: Abbie Cornish, Miriam Margolyes, Helen Mirren, Sam Neill, Geoffrey Rush, Jim Sturges, Hugo Weaving/ 2010, 82 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd, Blu-ray.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini