Sayfalar

İzleyiciler

27 Nisan 2011 Çarşamba

'Benzersiz bir usta'

Çin'in eski Ankara Büyükelçisi Wu Keming, Cumhuriyet gazetesi çizeri Turhan Selçuk (1922-2010) sevgisini dile getirdi.
Türkiye'nin Ezber Bozan Sıradışı Haber Gazetesi
Geçen yıl yaşamını yitiren karikatür sanatçısı Turhan Selçuk’a olan hayranlığını “Turhan Selçuk ebediyen kalbimde yaşıyor” sözleriyle ifade eden Wu Keming, Selçuk’un ünlü karakteri Abdülcanbaz için, “Osmanlı tokadını indirmesini iyi bilirdi” dedi.


Wu Keming, Türkçe olarak yayımlanan ekonomi ve yaşam dergisi “China Today Türkiye”de yayımlanan makalesinde, “Sevdiğim biricik yabancı karikatürist Turhan Selçuk’tu. Yapıtları yapıcı, iyiye, doğruya yöneltici, insanı yücelticiydi. Onun kalemi, fırçası tüfekti, kılıçtı... Karikatürünün ham maddesi insandı. Bence benzersiz büyük bir sanat ustasıydı Turhan Selçuk, o ebedi olarak benim kalbimde yaşıyor” diyerek Selçuk’un Abdülcanbaz sanat figürünü çok beğendiğini vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini