Sayfalar

İzleyiciler

20 Mart 2011 Pazar

Yaralı karacayı 3 kilometre kucağında taşıdı

Artvin'de bir köyde, avcılarca silahla vurulduğu için bacağı kırıldıktan sonra köpeklerin saldırısına uğrayan karaca, köylülerce kurtarıldı. Köylü bir kadın, kucağına alıp yaya olarak 3 kilometre taşıdığı karacayı hastaneye ulaştırarak, bacağının alçıya alınmasını sağladı.
Arhavi ilçesi Yukarı Şahinler Köyü Deriçi Mahallesi'nde oturan Selma Peltek, köy merkezine uzak bir arazide, köpeklerin havlaması üzerine yaralı bir karacanın köpeklerce kovalandığını fark etti. Peltek ve yardım istediği komşusu Rasim Atalan, sonra karacayı kurtarmak için olay yerine gitti. Karacayı, köpeklerin saldırısından kurtaran Selma
Peltek, silahla vurulduğu için sağ arka bacağının kırık olduğu anlaşılan karacayı, tedavisini yaptırmak için kucağına alıp köy merkezine gitti.
Yaklaşık 40 kilogram ağırlığındaki karacayı kucağına alıp 3 kilometre yürüyerek köy merkezine getiren köylü kadın, köyde veteriner bulunmaması üzerine, hayvanın tedavisi için köy muhtarı Turan Toraman'dan yardım istedi. Toraman da otomobiline aldığı karacayı, beraberindeki Peltek ile Arhavi ilçe merkezine getirdi. Karaca, burada da veteriner bulunamaması üzerine Toraman ve Peltek tarafından Hopa Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.

Doktorların hassasiyeti

Yaralı karacaya, hastaneye çağrılan veteriner hekim Yunus Morgül ve hastanede görevli ortopedi uzmanı Arda Çınar ve pratisyen hakim Halil Veli Çağ tarafından müdahale edildi.
Doktorlarca kurşun çıkartıldıktan sonra kırık olan bacağı alçıya alınan karaca, koruma altına alınarak Arhavi Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Yaban Hayatı Koruma görevlilerine teslim edildi. Tedavisinin tamamlanması için Erzurum Hayvan Hastalıkları Araştırma Hastanesine gönderilecek olan karaca, sağlığına kavuştuktan sonra doğaya salınacak.

'Bunun adı resmen vahşet'

Selma Peltek yaptığı açıklamada, karacanın vurulmasına tepki göstererek, ''Bunun adı avcılık değil, resmen vahşilik. Bu karacayı vuranlar bulunup cezalandırılsın'' dedi. Köy muhtarı Turan Toraman da karacanın vurulmasını ''vahşet'' olarak nitelendirerek, ''Bu hayvana kim kurşun attıysa onun bulunup adli makamlara teslim edilmesi için uğraşacağım ve hak ettiği cezayı almasını sağlayacağım'' şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini