Sayfalar

İzleyiciler

30 Mart 2011 Çarşamba

TEKEL işçilerini üzecek haber!

Anayasa Mahkemesi 4-C düzenlemesinin iptal istemini reddetti.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun, geçici personel çalıştırılmasına olanak sağlayan "4/C" maddesinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Heyet, ilk incelemesini yaparak, davayı esastan görüşmeye karar vermişti. Geçen hafta raportör, davayla ilgili raporunu tamamlayarak, 4-C’nin Anayasaya aykırı olmadığı görüşünü iletmişti.

Raporun ardından toplanan Anayasa Mahkemesi, TEKEL işçilerinin eylemiyle kamuoyunun gündemine gelen ve kamuda çalışan 10 binlerce çalışanı ilgilendiren 4-C düzenlemesinin iptali istemini reddetti.

4/C nedir?

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, memurlar ile sözleşmeli ve geçici personeller A, B, C fıkralarıyla tanımlanıyor. C fıkrası, özelleştirmelerden dolayı başka kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilecek geçici personeli kapsıyor. C statüsünü tanımlayan ilk koşul, 1 yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olması. Bu şekilde çalışanlara 4C'li deniyor. Bu maddeye göre, bir işçi en çok 10 ay çalışabiliyor, bu süre 4 aya kadar inebiliyor. Geçici personellere tahsil dereceleri dikkate alınarak belirlenecek brüt aylık ücretler ödeniyor. Hizmet sözleşmesi feshedilen işçilere kıdem ya da ihbar tazminatı da ödenmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini