Sayfalar

İzleyiciler

29 Mart 2011 Salı

Sosyal operasyon

'Sosyal operasyon'

Hükümetin, 'Kürt sorunu'nun çözümüne ilişkin yürüttüğü "açılım" çalışmalarının ipuçları, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın (KDGM) yönetmeliğinden çıktı. Buna göre, terörle mücadelenin beyni konumuna getirilen müsteşarlık, başta güvenlik kurumları olmak üzere devlete yol haritası çıkaracak.
Hazırlayacağı eylem planlarının uygulanması için gerekli “sosyal destek projelerini” yürütecek olan KDGM, “Terör örgütlerine katılımı önlemeye yönelik sosyal destek çalışmaları” yapacak.

KDGM, 17 Şubat 2010 tarihinde TBMM’de kabul edilen yasayla kuruldu. Müsteşarlığın sessiz sedasız Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğinde, terörü yaratan zeminin ortadan kaldırılması için yapılacaklar sıralandı.


Yönetmeliğe göre, KDGM’nin en önemli birimlerinden Planlama, Koordinasyon ve Sosyal Destek Daire Başkanlığı, belirlenen politikaların uygulanmasına yönelik eylem planları hazırlayacak ve uygulamayı izleyecek. Söz konusu politikalar ile sosyo-ekonomik politikaların uyumlu bir şekilde yürütülmesi için ilgili kurumlar arasında koordinasyon sağlanacak. Hazırlanan eylem planlarının uygulanması için gerekli sosyal destek projeleri yapılacak veya bu alanda yürütülen projeler desteklenecek.

Örgüte katılım önlenecek

Yürütülen ve uygulaması tamamlanan sosyal destek projeleri hakkında periyodik değerlendirme raporları düzenlenecek. Terör örgütlerine katılımı önlemeye yönelik sosyal destek çalışmaları yapılacak veya yaptırılacak. Uygulamaya konulacak tedbir ve faaliyetleri planlanacak ve yürütülecek; ihtiyaca göre bunlar güncellenecek. Uygulamada etkinliği arttırıcı analiz ve değerlendirmeler yapılacak.

Terör örgütlerinin yurtdışı faaliyetlerinin izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik ziyaret, toplantı, seminer ve benzeri çalışmalar yapacak olan Müsteşarlık, dış ilişkiler alanında politika ve stratejiler geliştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirecek. Yönetmelikte dikkat çeken bölümlerden birisi ise “Diğer devletler, kurumlar, araştırma ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak bu ülkelerin deneyimlerinden yararlanma yoluyla terörle mücadelede sosyal, siyasal, kültürel, ekonomik ve demokratik açılardan ‘en iyi uygulamaları’ tespit etmek, analiz etmek ve uygulamaya yönelik çalışmalar yapmak, yaptırmak, proje ve raporlar hazırlamak ve hazırlatmak” ifadesi oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini