Sayfalar

İzleyiciler

24 Mart 2011 Perşembe

Radyasyon suya karıştı!

Japonya'yı vuran deprem ve tsunami felaketinin ardından hasar gören ülkenin kuzeybatısındaki Fukuşima-Daiçi nükleer santralindeki 3 numaralı reaktörden duman çıkması üzerine askıya alınan çalışmalara yeniden başlandı. Tokyo yakınlarında suda yüksek oranda radyasyona rastlandı.
Nükleer santralin 3 numaralı reaktörünün bulunduğu binadan dün siyah duman yükselmesi ardından, çalışanlar tahliye edilmişti. Japon Nükleer Güvenlik Ajansı, 3 numaralı reaktörü soğutma çalışmalarının yeniden başladığını açıkladı.
Yetiklilere göre, 11 Mart'ta Japonya'nın kuzeybatısını vuran felakette en fazla hasar gören 3 numaralı reaktörde, uranyum içeren yakıttan daha tehlikeli olan plütonyum oksit ve uranyum oksit karışımından meydana gelen MOX adlı yakıt bulunuyor.



Suda yüksek oranda radlasyona rastlandı

Japonya'daki 9 büyüklüğündeki depremden sonra reaktörleri arızalanan Fukuşima nükleer santralinden yayılan radyasyonun başkent Tokyo'nun komşu vilayeti Saitama'nın Kavaguçi bölgesinde de şebeke suyunu etkilediği bildirildi. Japon Kyodo haber ajansı, Kavaguçi'deki su arıtma sisteminde bebekler için güvenlik değerlerinin üzerinde radyasyon tespit edildiğini duyurdu.
Kyodo, Kavaguçi'de 120 bekerel radyoaktif iyot bulunduğunu belirterek, bu miktarın tavsiye edilen sınırın biraz üzerinde olduğunu kaydetti. Japon yetkililer, dün yaptıkları açıklamada da Tokyo'nun şebeke suyundaki radyoaktif iyot oranının bebekler için kabul edilebilir yasal sınırın iki katını aştığını bildirmişti. Yetkililer, şebeke suyundan alınan numunelerdeki iyot miktarının 210 bekerel olarak ölçüldüğünü, bebekler için kabul edilebilir yasal sınırınsa 100 bekerel olduğunu belirtmişti.

Deprem ve tsunamide ölenlerin sayısı 9 bin 700'ü buldu
Japonya'da deprem ve tsunami felaketlerinin ardından ölenlerin sayısının 9 bin 700'ü bulduğu bildirildi. Polis, felaketlerden sonra bulunan cesetlerin 9 bin 700'e ulaştığını, 16 bin 501 kişinin de kayıp olduğunu belirtti. Deprem ve tsunaminin en fazla zarar verdiği yerlerden biri olan Miyagi bölgesinin polis sözcüsü, sadece kendi bölgelerinde ölü sayısının 15 bini aşacağını tahmin ettiklerini söylemişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini