Sayfalar

İzleyiciler

31 Mart 2011 Perşembe

Meclis tecavüz suçlularını görüşüyor

TBMM Adalet Komisyonu, ''Çocuk tecavüzcülerine ağır cezalar getiren'' kanun teklifini, tartışmaların ardından alt komisyona gönderdi.
AKP İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan ve bazı AKP'li milletvekillerinin imzasını taşıyan ''Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'' TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşüldü.
Komisyon, milletvekillerinin ve gazetecilerin yoğun ilgisi nedeniyle, TBMM KİT Komisyonu'nun salonunda toplandı.

Komisyon Başkanvekili Hakkı Köylü, AKP'li milletvekilleri ile muhalefet partisi milletvekillerinin benzer konulardaki tekliflerini birleştirerek görüşmelere başladı.
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, tekliflerin kapsamlı olduğunu belirterek, kurulacak alt komisyonda teklifin detaylıca incelenmesini istedi. Söz alan diğer muhalefet milletvekilleri de teklifin alt komisyona havale edilmesini istedi.
MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, teklifin genelini onayladıklarını; ancak çocuklara yönelik tecavüz ve taciz suçu işleyen kişilere yönelik uygulanacak kimyasal kastrasyon uygulamasına karşı çıktıklarını belirtti.
''Testosteronu yok ederek cinselliği azaltabilirsiniz; ancak bu sadece testosteron olayı değil beyin olayı'' diyen Durmuş, kişilerin vücutlarına istekleri dışında bir uygulama yapılamayacağını kaydetti. Durmuş, ''Bu uygulama kişinin vücuduna yönelik bir işkencedir. Bu suçu işleyen kişi, 'ben gönüllü olarak bunu kabul ediyorum' derse bunu uygulayabilirsiniz; ancak istemezse uygulamayamazsınız. Bu cezayı vererek, bu suçu önleyemezsiniz. Cinsel yetersizliği olan kişi mutluluk çubuğu taktırıyor. Bu, beyinde biten bir şeydir. Bu uygulamanın geri dönüşü de yoktur. Bu yüzden vücuda yönelik bir ceza olmamalıdır'' diye konuştu.

Teklif sahibi Alev Dedegil, Durmuş'un, kişiye verilecek bu cezadan geri dönüşün olmayacağı yönündeki eleştirisine katılmadığını söyleyerek, ''Bizim isteğimiz bu suçu işleyen kişiye kimyasal kastrasyon uygulanmasıdır yani testosteron seviyesinin düşürülmesidir. Bu da kesinlikle geri dönüşlüdür'' dedi.
Uygulanacak yaptırım ile kişinin vücuduna işkence uygulanmayacağını ifade eden Dedegil, bu uygulamanın Polonya ve ABD'nin bazı eyaletlerinde halen var olduğunu söyledi.
''Bir çocuk hamile kalıyor; ancak adli tıp, 'ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır' diye rapor veriyor'' diyen Dedegil, burada yapmak istediklerinin, suç gerçekleşmeden caydırıcılık, suçu önlemek olduğunu kaydetti. Dedegil, şöyle konuştu:
''Amaç faili ıslah etmektir ama böyle bir insan nasıl topluma kazandırılır bilmiyorum. Kayseri'deki olayın failinin topluma kazandırılması da çok gerekiyor mu bilemiyorum. '3. çocuk ölürken evet üzüldüm, çünkü zor öldü, çırpındı' diyen bir insanla ilgili ben burada lafı da çok uzatmak istemiyorum. Bu olaylar kamuoyunu da çok rencide ediyor.
Bir tecavüz vakası gerçekleştiği zaman, kişinin ruh ve beden sağlığının bozulduğunu peşinen kabul etmemiz gerekiyor. Kaldı ki ruh sağlığı bugün bozulmamıştır ama ileride bozulabilir. Bu teklifi tartışabiliriz; ancak insan hakları açısından tartışmayalım.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini