Sayfalar

İzleyiciler

21 Mart 2011 Pazartesi

Anadolu arkeolojisinin elli yıllık öyküsü : Hacılar

Yapı Kredi Kültür Sanat'ın gelenekselleşen aylık etkinlikleri Prof. Dr. Refik Duru'nun konuşmacı olarak katılacağı 'Anadolu Arkeolojisinin Elli Yıllık Öyküsü: Hacılar' başlıklı söyleşiyle devam ediyor.
Burdur yakınlarındaki Hacılar ören yerinde yaşananlar, Anadolu arkeolojisi ile ilgilenenler için son elli yılın en ilginç ve gizemli olaylarından birisi. Önasya’nın tarihöncesi dönemine ışık tutan Hacılar ören yerinde 1960’lı yıllarda başlayan kaçak kazılar nedeniyle pek çok eser yağmalandı, yurtiçi ve yurtdışında pazarlandı. Hacılar’dan çıkan eserlere olan talebin olağanüstü artması üzerine bu kez de eserlerin sahteleri yapılarak satıldı.


Uzun yıllar Burdur-Antalya-Denizli üçgeninde araştırmalar yapan Prof. Dr. Refik Duru,bugün saat 18.30’da başlayacak “Anadolu Arkeolojisinin Elli Yıllık Öyküsü: Hacılar” başlıklı etkinlikte Hacılar olaylarının bilinmeyen yönlerini görseller eşliğinde anlatacak.

Söyleşi, Yapı Kredi Kültür Merkezi’nin birkaç bina ötesinde bulunan Galatasaray'daki Merkez Han'da bulunan Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini