Sayfalar

İzleyiciler

24 Mart 2011 Perşembe

24 Mart Dünya Tüberküloz (Verem) Günü

"24 Mart Dünya Tüberküloz (Verem) Günü"

Kötü beslenme koşulları ve tedavilerdeki aksaklıklar nedeniyle veremin, her geçen gün arttığı belirtildi.
Ülkemizde veremli (tüberküloz) hasta sayısının 18 bin 452 olduğu, veremli hasta sayısının, kötü beslenme koşulları ve tedavilerdeki aksaklıklar nedeniyle her geçen gün arttığı belirtildi. Türk Toraks Derneği Tüberküloz Çalışma Grubu’nun hazırladığı raporda ise Türkiye’de ilaca karşı dirençli tüberküloz hasta tedavisi yapan büyük hastanelerin bile hâlâ 1950’lerin tekniklerini kullandıklarını ortaya koydu.

“24 Mart Dünya Tüberküloz Günü” nedeniyle hazırlanan raporda, bir milyondan fazla nüfuslu bazı illerimizde merkezi bir verem laboratuvarının olmadığına dikkat çekilerek şöyle denildi:
“Ruanda, Lesoto gibi Afrika ülkelerinde kullanılan teknolojilerin ülkemizdeki eğitim araştırma hastanelerinde olmaması, ilaca dirençli hastalara geç tanı konulmasına yol açmaktadır. Verem savaşının ülkemizdeki başarısını sağlayan, her gün, veremli hasta ve temaslıları ile uğraşan sağlık çalışanlarının ödüllendirilmesi gerekirken, diğer sağlık çalışanlarından daha az aylık ödeme yapılmaktadır.”

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise ülkemizdeki hastaların üçte birinin de İstanbul’da olduğu anımsatılarak “İki üç haftadan uzun süren öksürükte veremden şüphelenmek gerekir. Bu tür şikâyetleri olan kişilerin en yakın verem savaşı dispanserlerine başvurmaları gerekmektedir” uyarısı yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini