Sayfalar

İzleyiciler

17 Şubat 2011 Perşembe

Sis, buzlanma ve don olayı uyarısı

Sis uyarısı

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Trabzon, Rize, Artvin, Hatay, Osmaniye ve Kilis ile akşam saatlerinde Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale, gece saatlerinde Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Yurdun iç ve doğu kesimlerinde, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don ile birlikte sis olayı bekleniyor. Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, zamanla Marmara'da doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

Sis, buzlanma ve don olayı uyarısı

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Tarımsal ürünlerde zarar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Çığ tehlikesi
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini