Sayfalar

İzleyiciler

16 Şubat 2011 Çarşamba

Sıcaklıklar iki derece daha azalacak

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun doğu kesimlerinde aralıklarla görülecek yağışların; yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Rüzgar iç bölgelerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

Rüzgar uyarısı

Yurdun kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Çığ tehlikesi, buzlanma ve don uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı ayrıca, iç ve doğu kesimlerinde gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Tarımsal ürünlerde zarar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.


Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
Marmara: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) olarak esecek. Trakya ile bölgenin güneydoğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Ege: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Göller yöresinde buzlanma ve don olayı görülecek.
İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevreleri aralıklı karla karışık yağmur, yüksek kesimleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.
Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya ve Elazığ haricinde bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.
Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu aralıklı yağmurlu geçeçek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini