Sayfalar

İzleyiciler

10 Kasım 2010 Çarşamba

Sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde olacak

Yapılan son değerlendirmelere göre, sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredecek.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Marmara'nın batısı ile Ege'nin kıyı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde yer yer sis, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredecek. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-70 km/s) olarak esecek.

Uyarılar

Sis uyarısı: Bu sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde görülecek sis olayının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksama vb.) ilgililerin ve yurttaşların tedbirli olmaları gerekiyor.
Buzlanma ve don olayı uyarısı: Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt) ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Van) yer yer don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve yurttaşların tedbirli olmaları gerekiyor.
Kuvvetli lodos uyarısı: Rüzgarın Marmara ile Ege'nin kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (Soba ve baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksama vb.) karşı ilgililerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini