Sayfalar

İzleyiciler

24 Kasım 2010 Çarşamba

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü

Kadının değişmeyen kaderi

Tüm dünyada yarın, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Tüm dünyada yarın, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” dolayısıyla etkinlikler düzenlenecek. Dayanışma günü dolayısıyla yapılan araştırmalar, Türkiye’deki vahim tabloyu ve AKP iktidarının 2002 yılından bu yana yol kat edemediğini ortaya koyuyor. BM, 1999 yılında 25 Kasım gününü “Uluslararası Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü” ilan etti, ancak açıklanan raporlarda kadının yaşadığı şiddet oranı değişmedi.
Dünya genelinde kadınlar yaşamlarının her alanında şiddet görmeye devam ederken Adalet Bakanlığı verilerine göre, Türk kadını da aynı durumla karşı karşıya. Töre ve namus cinayetlerinin arasında bulunduğu, değişik nedenlerle öldürülen kadın sayısı 2002 yılında 66 iken, bu sayı her yıl artarak 2004’te 164’e, 2005’te 317’ye, 2006’da 663’e yükseldi. 2007 yılında ise 1011 kadın öldürüldü. 2009 yılının sadece ilk 7 ayında 953 kadın cinayeti işlendi. Türk Kadınlar Birliği Başkanı Sema Kendirci, Adalet Bakanlığı’nın Türkiye’de şiddet gören kadınların yüzde 1400 arttığını açıkladığını, AKP iktidarının bu tabloyla birlikte vahim durumu kabullendiğini söyledi. Kendirci, “Türkiye’de kadına yönelik şiddetle ilgili önlem alınmıyor. Konuyla ilgili yasa çıkalı 4 yıl oldu fakat gelişme yok. Gerçi bu durum iktidarın da işine geliyor. Çünkü sığınma evi açmayarak, kadınların evlerine döneceklerine inanıyorlar” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini