Sayfalar

İzleyiciler

8 Kasım 2010 Pazartesi

"Geleceğin kültür insanları Mardin'de yetişecek"

Mardin Valisi Hasan Duruer, geleceğin kültür insanlarının Mardin'den yetişeceğini söyledi.
Mardin Valiliğince düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün desteklediği, ''2. Ulusal Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'', Sabancı Kent Müzesi önünde, festivale konuk olan grupların renkli görüntüleriyle başladı.

Açılış etkinliğinin ardından konuşan Vali Duruer, yurt içi ve yurt dışından gelen sanatçılar eşliğinde çocuk ve gençlik tiyatroları festivalinin ikincisini düzenlediklerini ifade etti.
Gençlere ve çocuklara yönelik yatırımlara devam edeceklerini, bu kapsamda geleceğin sanatçılarını, kültür insanlarını yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Vali Duruer, geçen yıl festivalin çok başarılı geçtiğini, bu yılki festivalin öncekinden daha başarılı geçeceğine inandığını dile getirdi.
Vali Duruer, her yıl bu tür programların gelişerek devam edeceğini, Mardin'i kültür ve sanatla geleceğe taşımak istediklerini belirterek, şöyle konuştu: ''Mardin'i kendi öz benliğinden kopmaksızın evrensel ile buluşturmak istiyoruz. Mardin kendi kimliğini muhafaza eden ender yerlerden bir tanesi. Bu şehir, ne yapsanız her şeye yakışıyor. Tiyatro da yakışıyor, resim de, dans da... Bundan sonra da bu faaliyetlere devam edeceğiz. İnşallah güzel şeyler olacak diye düşünüyorum.
Özellikle çocuklar ve gençlere yönelik faaliyetlere devam ediyoruz. Çünkü çocuklar ile gençler bizim geleceğimiz. İnanıyorum ki, geleceğin sanatçıları buradan yetişecek. Geleceğin kültür insanları Mardin'den yetişecek. Tiyatro festivalinin sürekliliğinin sağlanması, düzenleyicileri olarak, en önemli amaçlarımızdan biridir.
Kültür ve sanat şehri olmanın en bariz örneğini temsil eden yegane yerlerden olan Mardin'de düzenlediğimiz 'Mardin 2. Ulusal Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali'nde, yerli ve yabancı tiyatro guruplarının bir hafta boyunca sergileyecekleri oyunlar ve atölye çalışmaları ile çocuk ve gençlerimizin önemli kazanımları olacağı kuşkusuzdur.''
Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu da etkinliğin gençlere yeni ufuklar kazandıracağını ifade ederek, festivalin Mardin'in sanatsal olarak biraz daha önünü açacağını söyledi. Daha sonra Danimarka'dan gelen Grup Batida, ''Ouverture'', Ankara Devlet Tiyatrosu da Atatürk Kültür Merkezinde ''Narnia Günlükleri'' oyunuyla festivale konuk oldu. Festival kapsamında, çok sayıda atölye çalışması, söyleşi ve panelin yanı sıra Polonya, Bulgaristan, Danimarka ve İran'dan gelen grupların gösteri sunacağı bildirildi. Mardin'in yanı sıra Kızıltepe, Nusaybin ve Midyat ilçelerinde de oyunların genç sanatseverlerle buluşacağı festival, 12 Kasımda sona erecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini