Sayfalar

İzleyiciler

3 Ekim 2010 Pazar

Gazetelerde Bugün

Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet'in bugünkü manşetinde; CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'anayasa değişikliği sürecinde üniversiteler susturuldu, gazetecilerin işine son verildi' sözleri var. İşte bugünkü gazete manşetleri...
CUMHURİYET

Adı konmamış sıkıyönetim var
CHP lideri Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği sürecinde üniversitelerin susturulduğunu, gazetecilerin işine son verildiğini belirterek “Türkiye’de adı konmamış bir sıkıyönetim vardır” dedi. Gül’ün siyasi temsil ve tutukluluğun fiili mahkûmiyete dönüşmesiyle ilgili sözlerini “önemli” bulduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı’nın kaygı taşımasının yargıya müdahalenin göstergesi olduğunu söyledi.


HÜRRİYET

Meclis baharı


TBMM'nin önceki günkü yeni yasama yılı açılışında yaşananlar, her yılki protesto ve gerginlik içeren görüntülerin aksine siyasete'bahar havası'getirdi.CHP'nin ılımlı yaklaşımı AK Parti ve BDP'nin tavrıyla desteklendi.

MİLLİYET

İmamlar kanat önderi olsun


Din görevlilerinin devlet memurundan öte toplumla iç içe yaşyan sivil memur olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı çok tartışılacak bir öneride bulundu.

VATAN

Bu nasıl adalet


Kanunlar değişti, cezalar arttı ama isyan ettiren tablo değişmedi. 10 ay önce aşırı hızla durağa dalıp 5 kişiyi öldüren sürücü, 5 yıl 10 ay ceza aldı ve tahliye oldu.

RADİKAL

Güzel hareketler bunlar


Türkiye referandum öncesi kutuplaşmayı aşma peşinde. Gül'ün yeni siyaset dili çağrısı ve Kılıçdaroğlu'nun jestleri dikkat çekti.İktidar ve muhalefet kurmayları da bundan memnun.

AKŞAM

Kıymayın bu çocuklara


Uçan Süpürge ve Sabancı Vakfı, çocuk yaştaki kızların evlendirilmesini önlemek için kampanya başlattı. Hayrünnisa Gül'den Belçim Erdoğan'a birçok ünlü kampanya için yollara düştü.

SÖZCÜ

Tayyip baltayı taşa vurdu!


Çünkü gemide kokain bulunmuş, bu yüzden alıkonulmuştu. Tayyip'in bundan haberi yoktu.


HABERTÜRK

5 can aldı 10 ay yatıp çıktı


Otobüs durağına dalıp 5 kadını öldüren sürücü sadece 5 yıl yedi ve 10 ayda çıktı.Kurbanların yakınları isyanda.

SABAH

Barış sürecinde rol alabiliriz


Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ensarioğlu:Sivil toplum kuruluşları köprü görevi görmeye hazır. Biz toplumun vicdanıyız.

POSTA

5 can aldı 10 ay yattı


Bursa'da geçen yıl 29 Kasım tarihinde aşırı hızla otobüs durağına girip 5 kişiyi öldüren üniversite öğrencisi Atıl Arda Yavuz'a 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Cezasıda yattığına sayıldı ve 10 aydır hapiste yatan genç tahliye edildi. Ölenlerin yakınlarına ise sadece kararı temyiz etmek kaldı.

BİRGÜN

Basına özgürlü
k

Türkiye'de 40 gazeteci tutuklu. Gazetecilere hapis cezası istemiyle açılan dava sayısı ise 700'den fazla. Dava ve tutuklamalar yoğun olarak muhalif gazetecilere yönelik

YENİ ŞAFAK

Bitlis'in uçağı bombayla düşürüldü


Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in şüpheli uçak kazasının bilirkişisi Prof. Ahmet Nuri Yüksel, bombalı sabotajı işaret etti. Yüksel,40-50 saniye gibi kısa bir süre içinde infilak eden uçak motorlarınınbomba düzeneği ile devre dışı bırakıldığını söyledi.

ZAMAN

Hedef tam üyelik, çatlak sesler bunu değiştiremez


Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 3 Ekim 2005'te başlayan müzakere süreci bugün 5. yılını dolduruyor. Hedefin tam üyelik olduğunu belirten Avrupa Birliği'ni önemli isimleri, Türkiye'de yaşanan değişime işaret ederek, reformların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini