Sayfalar

İzleyiciler

5 Ekim 2010 Salı

ABD Başkanı Barack Obama'nın suyu ısınacak

Suyunu güneş ısıtacak

ABD Başkanı Barack Obama'nın suyunu bundan sonra güneş ısıtacak.
Sebze bahçesiyle gündeme gelen Beyaz Saray'ın ikametgah bölümlerinin çatısına, güneş panelleri yerleştirilecek.
Gelecek yılın ilk aylarında yerleştirilmesi planlanan paneller, suyun ısıtılmasını ve biraz da elektrik üretimini sağlayacak.

Enerji Bakanı Steven Chu, Beyaz Saray'la ilgili planı, yerel liderler, eyalet yetkilileri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının liderleriyle yapılan, hükümetin çevreyle ilgili verimliliğinin nasıl artırabileceğine ilişkin toplantıda açıkladı.
ABD'nin eski başkanları Jimmy Carter ve George W. Bush döneminde de Beyaz saray güneş enerjisinden faydalanmıştı.
Carter, 1970'lerde Beyaz Saray'ın Batı Kanadı'ndaki ofislerin suyunun ısıtılması için bu yola başvurmuş, Bush döneminde de malikanenin bir kısmında ve yüzme havuzunun ısıtılmasında güneş enerjisinden yararlanılmıştı.
Çevreci örgüt 350.org'un lideri Bill McKibben, yönetimin güneş enerjisi kullanma kararını memnuniyetle karşılayarak, bunun tüm ülkeye örnek olabileceğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini