"2010 Yılında 2010 Çeşit Yemek" festivali
Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) tarafından düzenlenen ''2010 Yılında 2010 Çeşit Yemek'' festivalinin tanıtımı amacıyla, Gülhane Parkı içerisindeki Alay Köşkü'nde bir tanıtım toplantısı düzenlendi.
''2010 Yılında 2010 Çeşit Yemek'' festivaline ilişkin İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, dünyada 2010 çeşit yemeği bir araya getirecek bir mutfağın olmadığını söyledi.
Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde 9 Ekim'de yapılacak festivale ilişkin İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili yaptığı konuşmada, 2010 çeşit yemeğin sunulacağı etkinliğin turizm açısından çok önemli olduğuna işaret etti.
Bilgili, ''Dünyada 2010 çeşit yemeği bir araya getirecek bir mutfak yoktur. Turizmcilerin bu etkinliğe büyük önem vermesini diliyorum. Bir günlüğüne gerçekleşecek bu etkinlik, gerekli ilgiyi gördüğü taktirde her yıl festival havası içerisinde devam edecek'' dedi.
TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl de, Türk mutfak kültürünü dünyaya tam anlamıyla tanıtmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Projenin ön hazırlığı kapsamında 2007 yılında Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde vatandaşlara 400 çeşit yemek sunduklarını dile getiren Bingöl, şunları kaydetti:
''Festivale gelen misafirler, Türk mutfağının ne kadar müthiş ve büyük bir mutfak olduğunu görecekler. Festivale 5 bin kişinin katılacağını düşünüyoruz. Festivalde temsil edilen yörelerin mutfaklarından bol miktarda yemek yapacağız. Bunun yanında, biz bu proje ile Türkiye'nin ve İstanbul'un gastronomi turizmine açılmasının en önemli adımı olduğunu düşünüyoruz. Doğa, inanç ve tarih turizmi nasıl ilerliyorsa, gastronomi turizminin de gelişmesi gerekiyor. Bu festivalle bu turizmin gelişmesi için çalışmaları başlattık. Dünyanın en iyi mutfaklarından biri Türk mutfağıdır.''
Festival kapsamında Batman, Elazığ, Çorum ve Trabzon yörelerinin mutfaklarının tanıtımı da yapılacak.
Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde 9 Ekim'de yapılacak festivale ilişkin İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili yaptığı konuşmada, 2010 çeşit yemeğin sunulacağı etkinliğin turizm açısından çok önemli olduğuna işaret etti.
Bilgili, ''Dünyada 2010 çeşit yemeği bir araya getirecek bir mutfak yoktur. Turizmcilerin bu etkinliğe büyük önem vermesini diliyorum. Bir günlüğüne gerçekleşecek bu etkinlik, gerekli ilgiyi gördüğü taktirde her yıl festival havası içerisinde devam edecek'' dedi.
TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl de, Türk mutfak kültürünü dünyaya tam anlamıyla tanıtmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Projenin ön hazırlığı kapsamında 2007 yılında Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde vatandaşlara 400 çeşit yemek sunduklarını dile getiren Bingöl, şunları kaydetti:
''Festivale gelen misafirler, Türk mutfağının ne kadar müthiş ve büyük bir mutfak olduğunu görecekler. Festivale 5 bin kişinin katılacağını düşünüyoruz. Festivalde temsil edilen yörelerin mutfaklarından bol miktarda yemek yapacağız. Bunun yanında, biz bu proje ile Türkiye'nin ve İstanbul'un gastronomi turizmine açılmasının en önemli adımı olduğunu düşünüyoruz. Doğa, inanç ve tarih turizmi nasıl ilerliyorsa, gastronomi turizminin de gelişmesi gerekiyor. Bu festivalle bu turizmin gelişmesi için çalışmaları başlattık. Dünyanın en iyi mutfaklarından biri Türk mutfağıdır.''
Festival kapsamında Batman, Elazığ, Çorum ve Trabzon yörelerinin mutfaklarının tanıtımı da yapılacak.
4 Ekim 2010
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini