Sayfalar

İzleyiciler

24 Eylül 2010 Cuma

Serdar Ortaç, Google'la girdiği hukuk savaşını kazandı

Google'ı dize getirdi

Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç, Google'la girdiği hukuk savaşını kazandı.
Şarkıcı Serdar Ortaç, "sortube.com" adlı video paylaşım sitesi için YouTube'un da sahibi olan internet arama motoru Google ile yaşadığı patent kavgasını kazandı. Türk Patent Enstitüsü, "sortube"u Serdar Ortaç adına tescil etti.
Milliyet'in haberine göre Ortaç, ilk etapta müzik paylaşım sitesi olarak kurulan siteyi tescil ettirmek istediğinde
Google, isim benzerliğini gerekçe göstererek Türk Patent Enstitüsü'ne itiraz etmişti. Serdar Ortaç da "Tube kelimesi televizyon anlamına geliyor, herkes kullanabilir" diye savunma yapmıştı. Türk Patent Enstitüsü tarafların gerekçelerini inceledi ve "sortube"u Serdar Ortaç adına tescil etti. Şarkıcı, Google ve YouTube'a karşı zafer kazanmış oldu. Ortaç, kararın lehine sonuçlanmasıyla siteye büyük yatırım yapma kararı aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini