Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) kredi kartı kullanım alışkanlıkları ''Kart Monitör 2010'' araştırmasına göre, Türk halkı harcamalarının yarısına yakınını kredi kartıyla yapmayı tercih ediyor.
BKM araştırmasına göre, Türkiye'de kredi kartlarının en beğenilen özelliği taksitli alışveriş olurken, kart kullanıcılarının yüzde 85'i kredi kartlarını, taksit ve puan biriktirme özelliğinden dolayı tercih ediyor. Araştırmaya göre kredi kartı kullanıcılarının taksit özelliğini kullanım sıklığı yüzde 84'ü buldu.
TÜİK verilerine göre kredi kartları ile yapılan tüketim harcamalarının özel nihai tüketim harcamaları içindeki payı 33 olarak kaydedilirken, BKM Kart Monitör araştırması sonuçları da bu verilerle paralellik gösterdi.
Raporda, 2010 yılı içerisinde kredi kartları ile yapılan minimum taksitlendirme tutarı ortalama 154 lira olarak kaydedilirken, kredi kartları ile yapılan harcamalardaki minimum tek ödeme tutarı ise ortalama 74 lira oldu.
Kart Monitör araştırması iş yerlerinin taksitle harcama yapmayı tercih eden müşteri sayısını artırmak için kredi kartı kabul ettiklerini de ortaya koydu. Araştırmaya göre, iş yerleri kredi kartı ile satın alma işlemlerini taksitle yapabiliyor ve harcamalarını öteleyerek iş yerlerinin devamlılığını sağlıyor.
BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal, raporu değerlendirdiği açıklamasında, Türkiye'de tüketicilerin harcamalarının yarısına yakınını kredi kartları ile yaptığını belirtti. Kredi kartı kullanım oranının, sağladığı taksit, puan kazanma gibi imkanların yanı sıra, yanında nakit taşımayı gerektirmemesi nedeniyle de artış gösterdiğine dikkati çeken Özinal, kart kullanmayanların ise bir kredi kartına en çok taksit özelliği dolayısıyla sahip olmak istediğini kaydetti.
Kredi kartı ile yapılan harcamaların ötelenmesi sayesinde ihtiyaçların giderilmesi için beklenmesi gerekmediğini belirten Özinal, doğru zamanda alışveriş yapma imkanı bulan kredi kartı kullanıcılarının taksit sayesinde uzun vadede de tasarruf ettiğinin altını çizdi.
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini