Sayfalar

İzleyiciler

29 Eylül 2010 Çarşamba

Çin, ikinci ay keşfi uydusunu fırlatacak

Çin'in ay çalışmaları için ikinci uydusunu fırlatacağı bildirildi. Çangı-1 uydusu, 24 Ekim 2007 tarihinde Şiçang Uydu Fırlatma Merkezinden uzaya fırlatılmış ve Çin'in Ay'daki keşif çalışmalarının birinci aşaması olarak bilinen Ay çevresinde bir tur atılmıştı.
Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde bulunan Şiçang Uydu Fırlatma Merkezi'nden yapılan açıklamada, Çangı-2 adlı uydunun 1-3 Ekim günleri arasında uygun bir zamanda fırlatılacağı belirtildi. Açıklamada, rokete yakıt yükleme çalışmalarının yarın başlayacağı kaydedildi.
1970 yılında kurulan Şiçang Uydu Fırlatma Merkezinin komuta ve planlama çalışmalarından sorumlu yetkilisi Mao Vanbiao, Çangı-2'nin görevinin, "Çangı-3 adı verilen ve Ay'a inmesi planlanan modül için kritik teknolojilerle ilgili deneyler yapmak ve bu modülün inebileceği alanların yüksek kaliteli görüntülerini elde etmek olduğunu" belirtti.

Çangı-1 uydusuna göre, Çangı-2 uydusunun görevinin "daha zor olduğunu ve daha gelişmiş bir teknolojiyle daha karmaşık bir sistem gerektirdiğini" söyleyen Mao, iki uydu arasındaki en önemli farkın Çangı-2 uydusunun doğrudan uzaydaki yörüngesine oturtulması olduğunu ifade etti.
Mao, Çin Uluslararası Radyosuna yaptığı açıklamada, Çangı-2 uydusunun yerküre çevresinde tur atmayacağını, bu sayede yakıttan tasarruf edileceğini ve tasarruf edilen bu yakıt sayesinde daha fazla bilimsel deney yapılabileceğini anlattı.
Çangı-1 uydusu, 24 Ekim 2007 tarihinde Şiçang Uydu Fırlatma Merkezinden uzaya fırlatılmış ve Çin'in Ay'daki keşif çalışmalarının birinci aşaması olarak bilinen Ay çevresinde bir tur atılmıştı.



29 Eylül 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini